Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 27 Ocak 2015 - 11:18 Yorum: 0

Adana'da kültür sanat

Adana, Ankara ve Sivas devlet tiyatrosu, şubatta Adana'da 5 oyun sahneleyecek

Adana'da kültür sanat

ADANA (AA) - Adana, Ankara ve Sivas devlet tiyatroları, şubatta Adana'da 5 oyun sahneleyecek.

Müzikli ve danslı, "aşk macerasını" anlatan "Macun Hokkası" adlı oyun, 2-7 Şubat'ta, bir çocuğun hayatının bir anda nasıl değiştiğini ve bu değişimde kimlerin, nerede hata yaptığını gözler önüne seren "Yarınlara Geç Kalmadan" adlı oyun 10-14 Şubat'ta Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. Adana Devlet Tiyatrosu ayrıca 8, 15 ve 25 Şubat'ta çocuk oyunu olan "Merhaba Hayat" adlı oyunu sahneleyecek.

Savaş Dinçel'in, Sait Faik Abasıyanık hikayelerinden seçkilerini oyunlaştırdığı "Meraklısı için öyle bir hikaye" adlı oyun, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından 17-21 Şubat'ta sahneye konulacak. Murat Çidamlı'nın yönettiği, Erdinç Doğan ve Özgür Avcu'nun rol aldığı oyunun dekor tasarımı Seyhan Kırca, kostüm tasarımı İnci Kangal, ışık tasarımı Zeynel Işık'a ait.

Sivas Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen  "Yunus Emre" adlı oyun 24-28 Şubat'ta izleyicilerle buluşacak. Recep Bilginer'in yazdığı, Nurullah Tuncer'in yönettiği oyunda Mehmet Demiralp, Kerem Yücel, Begüm Şahin ve Ömer Eryiğit rol alıyor. Türk İslam düşünürü, şair, mutasavvıf  Yunus Emre'nin hayatının anlatıldığı oyunun kostüm tasarımı Günnur Orhon, dekor tasarımı Melih Karakurt, ışık tasarımı Mehmet Kumru yaptı.

- Çalıkuşu Balesi

Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından 2 Şubat saat 20.00'de Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde "Çalıkuşu" adlı bale gösterisi sahneye konulacak. Reşat Nuri Güntekin'in yazdığı Çalıkuşu romanından uyarlanan Bahar Çimenciler'in yönettiği 2 perdelik gösterinin dekor ve kostüm tasarımı Alexander Vasilliev, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber