Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Eylül 2014 - 16:23 Yorum: 0

Adana'da, Kurban Bayramı'nda yoğun turist beklentisi

Kenti gezen TÜRSAB yönetim kurulu üyeleri ve bazı seyahat acente yetkilileri, Kurban Bayramı tur programlarına Adana’yı da dahil etti

Adana'da, Kurban Bayramı'nda yoğun turist beklentisi

ADANA (AA) - Yaklaşan Kurban Bayramı tatilinde düzenlenecek tur programlarına Adana da dahil edildi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Müdürlük, Adana’nın sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel değerlerin tanıtım çalışmalarına ivme kazandırma amacıyla Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yönetim kurulu üyeleri ve bazı seyahat acentelerinin sahipleri ile Adanalı sanayici ve işadamlarına yönelik gezi düzenledi.

Adana’nın sahip olduğu doğal, tarihi, kültürel ve turistik değerleri, mümkün olduğunca geniş kitlelere ulaştırmak ve kent turizmindeki başarı çıtasını çok daha yükseklere taşımak amacı taşıyan gezide katılımcılar, Anavarza Antik Kenti, Yumurtalık Antik Kenti, Sirkeli Höyük ve Yılankale'de incelemelerde bulundu.

Adana'ya gelecek turist kafilelerinin gezi destinasyonu içine alınmasına yönelik değerlendirmelerde bulunulan programda katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi, yerli ve yabancı turistlerin bölgeye yönelik ilgisinin artması için tüm turizm gönüllülerinin istekli ve duyarlı davranması gerektiği vurgulandı.

Gezinin yararlı olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Adana’nın tarihi zenginlikleri tur operatörlerinin gündeminde. Acente temsilcilerimiz, önümüzdeki Kurban Bayramında ilimize tur düzenleyeceklerini ifade ettiler. Bu durum, Adana’ya yönelik yerli ve yabancı turist sayısının artması konusundaki beklentileri perçinledi. Kurban Bayramında turist akını beklenmekte. Tarih boyunca farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan bereketli topraklarından, tarih ve kültür fışkıran ilimizin değerlerinin tanıtılması ve turizm alanında hak ettiği yeri alması yönündeki çabalar, kararlılıkla sürdürülecek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber