Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

Adana'da mera ıslah projesi

Ceyhan'da ıslah edilen 458 dekarlık mera açıldı

Adana'da mera ıslah projesi

ADANA (AA) - Ceyhan'da mera ıslahı ve amenajman projesi kapsamında ıslah edilen 458 dekarlık mera açıldı.

Vali Mustafa Büyük, Büyük Burhaniye Mahallesi'nde düzenlenen törende, kentte tarımın çeşitli örnek projelerle geliştiğini vurguladı.

Tarım sektörünün insan hayatı için vazgeçilmez olduğunu hatırlatan Vali Büyük, bu sektörün daha fazla gelir getiren, ekonomimize katkı sağlayan, toplumun refahını arttıran çalışmaların öncüsü olduğunu kaydetti.

Bu alanlarda son dönemde hükümetin, Bakanlığın ilde çeşitli faaliyetleri gerçekleştirdiğini ifade eden Büyük, şunları söyledi:

"Daha geniş alanlarda çok daha fazla ürün elde ederek, toplumumuzun gelirini, refahını ve mutluluğunu arttırmaya yönelik çalışmalarını hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Mera ıslah ve amenajman projesiyle, işbirliğinin, kurumlar arası birlikte hareket etmenin güzel sonuçlarını görmek oldu. Mahalle sakinlerinin katkıları, onun yanında Çukurova Üniversitesi'nin, çeşitli kuruluşların, araştırma ensitülerin bakanlığımızın öncülüğünde yapmış olduğu bu ıslah projesinde herkesin el birliği ile hareket etmesi ayrı bir mutluluk kaynağı oluşturdu. Bu işbirliğinin diğer projelere örnek olmasını diliyorum. "

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Söğüt ise projenin, yaylak ve kışlakların ıslah edilerek otlatma kapasitelerinin arttırılması, ot kalitelerinin iyileştirilmesi, toprak muhafaza tedbirinin uygulanarak erozyonun önlenmesinin amaçlandığını belirtti.

Türkiye'de 44 milyon hektar mera alanının 14,6 milyona düştüğünü hatırlatan Söğüt, şunları söyledi:

"Bakanlığımızca onaylanan proje kapsamında mera alanlarını artırma çalışmalarımız devam etmekte. Bu kapsamda 2004 yılından bu yana mera ıslah çalışmaları kapsamında 14 mahallede 10 bin 50 dekar alanda ıslah çalışmalarımız tamamlanmış olup, 5 mahallede ise 18 bin 243 dekarda çalışmalar sürmekte. İlimizde meraların daha iyi kullanılması ve doğru yönetilmesi için 35 adet mera yönetimi birliği oluşturulmuştur."

Konuşmaların ardından ıslah edilen 458 dekarlık meranın açılışını yapıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber