Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 25 Ekim 2014 - 16:21 Yorum: 0

Adana'da öldürülen avukat ve eşinin katili bakın kim çıktı!

Adana'da oturdukları villanın mutfağında defalarca bıçaklanarak öldürülen avukat Yüksel Pişkin ve eşi Nilay Pişkin'in oğulları Ali İhsan Pişkin tutuklandı

Adana'da öldürülen avukat ve eşinin katili bakın kim çıktı!

Merkez Çukurova ilçesi Kurttepe Mahallesi Gondol Sitesi'ndeki evlerinin mutfağında bıçaklanarak öldürülen avukat Yüksel Pişkin ile eşi Nilay Pişkin'in cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan oğulları Ali İhsan Pişkin adliyeye çıkarıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Ali İhsan Pişkin çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Adana'da avukat ve eşine infaz!

Adana'da oturdukları villanın mutfağında vahşice bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan 50 yaşındaki Av.Yüksel Pişkin ile ev hanımı eşi 48 yaşındaki Dilay'ın cenazeleri toprağa verilirken katil zanlısı olarak gözaltına alınan oğulları 30 yaşındaki Ali İhsan'ı ise hiçbir avukat savunmak istemedi. Baro, yasal zorunluluktan yönetim kurulu üyesi Sebahattin Gümüş'ü görevlendirdi. Evde kanlı çorap ve eşofmanı ile yıkanmış 2 bıçak bulunurken, Ali İhsan Pişkin, ‘Ailemle herhangi bir sorunum yoktu, ben öldürmedim" diyerek suçlamayı kabul etmedi.

Adana Güzelyalı Mahallesi'ndeki Gondol Villaları'ndaki evlerinin mutfağında 54 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş bulunan Av.Yüksel Pişkin ve 45 yerinden bıçaklanarak öldürülen ev hanımı eşi Dilay Pişkin toprağa verildi. cinayete kurban giden Pişkin çifti için düzenlenen cenaze törenine Makedonya'da hukuk eğitimi gören oğulları Taha ve İstanbul'da mali danışmanlık yapan diğer oğlu Hayrettin Pişkin ile yakınları ve avukatlar katıldı. Karı koca cenaze töreninin ardından, Kabasakal Mezarlığı'na gözyaşları içinde yanyana defnedildi.

 

 

AVUKATLAR SAVUNMAK İSTEMEDİ
Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Av. Yüksel Pişkin ile eşinin ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, baronun önemli avukatlarından olan Pişkin'in sevilen sayılan bir hukukçu olduğunu söyledi. Çok sayıda avukatın şüphelinin avukatlığını kabul etmediğini belirten Çıtırık, "Çünkü bir meslektaşımız katledilmiş. Ancak CMK'nın verdiği yetki doğrultusunda yönetim kurulu üyemiz avukat Sebahattin Gümüş'ü zanlının müdafiliğini üstlenmesi için zorunlu olarak görevlendirdik" dedi.

KANLI EŞOFMAN, ÇORAP VE 2 BIÇAK
Pişkin çiftinin cenazesi toprağa verilirken katil zanlısı olarak gözaltında tutulan oğulları Ali İhsan'ın emniyet sorgusu da tamamlandı. Polisler 2 gündür villanın içinde, dışında ve site çevresinde delil topladı. Villanın kapı ve pencerelerinin zorlanmadığı, hırsızlık olayının olmadığı belirlendi. İddiaya göre, Ali İHsan Pişkin'in odasında kanlı çoraplar ve çamaşırlıkta kanlı eşofman bulundu. Mor ışıkla evin içinde yapılan incelemede ise, lavobada kan lekelerine rastlandığı belirtildi. Pişkin çiftinin öldürülmesinde kullanıldığı sanılan yeni yıkanmış 2 bıçağa da delil olarak el konulduğu öğrenildi.

'DOLAŞIP GELECEĞİM'
Sitenin ve villaların güvenlik kameraları da saniye saniye incelendi. Görüntülerde, eve hiç kimsenin gelip gitmediği, şüpheli Ali İhsan'ın saat 21.00- 22.00 arasında otomobil ile site dışına çıktığı, güvenlik görevlisinin "Nereye gidiyorsun?" sorusuna ise, "Biraz dolaşıp geleceğim" dediği belirlendi. Ali İhsan'ın olayın ardından üzerini değiştirdikten sonra kanlı giysileri bir poşete koyup otomobille siteden çıkarak bir yere atmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

CİNAYET SAAT 18.00'DE İŞLENDİ
Yapılan araştırmalar sonucu cinayetin saat 18.00'de işlenmiş olabileceği tahmin ediliyor. Olay yerine giden ekipler, Av. Pişkin'i pantolonlu, eşini ise normal ev giyimli olarak yerde buldu. Mutfaktaki masanın üzerinde ise kahvaltılık yiyeceklerin bulunduğu tespit edilirken cinayetin ölü sertlikleri ve kanın pıhtılaşma durumuna göre akşam yemeği sırasında işlenmiş olabileceği iddia edildi.

'YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLİYORDUM'
Şüpheli Ali İhsan'ın ise polisteki sorgusunda çelişkili ifadeleri dikkat çekti. Akşam yemeğine katılmadığını belirten şüphelinin, odasında yüksek sesle müzik dinlediğini belirterek, "O sırada kavgayı ve boğuşmayı duymadım. Hırsız girip yapmış olabilir" dediği belirtildi.
Ancak, Av.Pişkin'in cüzdanının cebinden çıkan cüzdanında dolarlar bulunması hırsızlık ihtimalini gündemden düşürdü. Ali İhsan Pişkin'in yapılan sağlık kontrolünde elinde bıçak kesiğine rastlanması babası ve annesini öldürdüğü yönündeki şüpheyi arttırdı. Şüpheli Pişkin'in yeni kestiği belirlenen tırnaklarından da biyolojik deliller alındı.

'AİLEMLE HERHANGİ BİR PROBLEMİM YOK'
Cumhuriyet Savcısı'ndaki sorgusunda da suçlamayı kabul etmeyen Ali İhsan, "Emniyette verdiğim savunmamı tekrar ederim. Ailemle herhangi bir problemim yoktu. Annemi ve babamı ben öldürmedim" dedi. Suçlamaları kabul etmeyen Ali İhsan Pişkin çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Neşet KARADAĞ

ETİKETLER: cinayet , avukat , adana
Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber