Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Mart 2017 - 14:48 Yorum: 0

Adana’da sanat sokağa çıktı

Bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında Seyhan Belediyesi katkıları ile Alidede Mahallesi'nde eski dükkanların...

Adana’da sanat sokağa çıktı

Bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında Seyhan Belediyesi katkıları ile Alidede Mahallesi'nde eski dükkanların kepenkleri ve bazı evlerin duvarları boyanarak yapılan grafiti sergisi açıldı.

'Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele" sloganıyla yola çıkıp 11 yılı geride bırakan Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'nde çok sayıda etkinliğe imza atılırken "Eski Sokakların Düşü 2" isimli grafiti sergisinin açılışını Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptı.

"En büyük idealimiz halkımızın mutluluğu"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, en büyük amaçlarının halka hizmet ve halkın mutluluğu olduğunu söyledi. Başkan Zeydan Karalar, "Seyhan'da yaşayan insanların mutlu, huzurlu yaşamaları bizim en büyük idealimiz. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. Buraların güzelleşmesini hayal eden bir insanım ama her şeyi bir anda yapmak mümkün olmuyor. Yoktan var etmek Allah'a mahsus. Bize biraz para, biraz imkan, biraz zaman lazım. İşte bugünde barış için, sevgi için, kardeşlik için, yeniden istikrar için hayırlı olsun diliyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Karalar'a sanat teşekkürü

Uluslararası Çukurova Sanat Günleri'ni düzenleyen Çukurova Sanat Girişimi'nin kurucusu Çetin Yiğenoğlu ise sanatı sokağa çıkartmaktan ve halkla bütünleştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sanata ve sanatçıya katkılarından ötürü Başkan Zeydan Karalar'a teşekkürlerini ileten Yiğenoğlu, "Grafiti sergisinin açılışı için buradayız. Sanat sokakta anlayışının ürünü olan bu çalışmada halkın başkanın desteğini hiçbir zaman unutmayacağız. Kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Adanalı Grafiti Sanatçısı Kerem Ali Yengüner'in hazırladığı açık hava sergisinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından konukları sergiyi gezdi.

Açılış törenine ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Adana’da sanat sokağa çıktı

Adana’da sanat sokağa çıktı

Adana’da sanat sokağa çıktı

Adana’da sanat sokağa çıktı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber