Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Eylül 2014 - 16:23 Yorum: 0

Adana'da seyyar satıcıların eylemi

ADANA (AA) - Adana'da İnönü Parkı'nda toplanan bazı seyyar satıcılar, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine uyguladığı satış yapma ve tezgah açma gibi yasakları protesto etti.Sokak...

Adana'da seyyar satıcıların eylemi

ADANA (AA) - Adana'da İnönü Parkı'nda toplanan bazı seyyar satıcılar, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine uyguladığı satış yapma ve tezgah açma gibi yasakları protesto etti.

Sokak Satıcıları Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Sayılan, yaptığı basın açıklamasında, siyasilerin, işsizliğin ortaya çıkardığı ve sokaklarda helal para kazanmak için çalışan, işportacılar ve seyyar satıcılarla uğraşmayı bırakması gerektiğini ifade etti.

Adana'nın çok daha büyük ve önemli sorunları olmasına rağmen kentin ileri gelenlerinin hep seyyar satıcılara zorluk çıkardığını ileri süren Sayılan, kendilerine yapılan muamelenin hiçbir zaman kalıcı bir çözüm oluşturmadığını, bunun yerine çok daha kalıcı, modern, toplum yararına ve kentin görüntüsüne yakışacak akıllıca projelerle bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini ifade etti.

Sayılan, dernek olarak yayalara, özgür toplum yararına kente güzel projelerle katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından İnönü Parkı'ndan  Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediye binasının önüne, sloganlar atarak yürüyüş yapan grup Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yle görüşmek istedi.

Belediye yetkilileri, 21 Altın Koza Filme Festivali etkinliklerinden dolayı Sözlü'nün bu hafta yoğun programı bulunduğu için önümüzdeki hafta grupla göşebileceğini söyleyince, grup olaysız dağıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber