Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 18 Nisan 2014 - 12:38 Yorum: 0

Adana'da, Tayvan ülke sohbet toplantısı

Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi Direktörü Yen: "Tayvan küçük ama ekonomik anlamda büyük bir ülkedir"

Adana'da, Tayvan ülke sohbet toplantısı

ADANA (AA) - Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi Direktörü Patty Yen, ülkelerindeki iş olanakları hakkında iş adamlarına bilgi verdi.

Yen ve beraberindekiler Adana Ticaret Odası'nda (ATO) Adana ile Tayvan arasındaki ticari ilişkilerin artırılması amacıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Yen, burada yaptığı konuşmada, Adana'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, Tayvan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin artırılması amacıyla bu toplantının gerçekleştirildiğini ifade etti.

İş adamlarına Tayvan Dış Ticaret Geliştirme Konseyi'nin (TAITRA) çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgi veren Yen, dünya genelinde 60 ofisi bulunan TAITRA'nın Tayvan'ın en önemli kar amacı gütmeyen tanıtım organizasyonu olduğunu kaydetti. Doğu Asya ile Güney Doğu Asya arasında yer alan Tayvan hakkında Adanalı iş adamlarına bilgi veren Yen, 36 bin 193 kilometrekare yüz ölçümüne sahip ülkesinde nüfusun da 23 milyon 367 bin 320 olduğunu bildirdi.

Yen, makine, bilişim, elektronik parçalar gibi çok sayıda sektörde lider konumunda olduklarını anlatarak "Tayvan küçük ama ekonomik anlamda büyük bir ülkedir" dedi.

Adana Ticaret Odası Başkan Vekili Halis Bayrak ise Tayvan'ın fakir ülke konumundan bugün kalkınmış bir ülke konumuna yükselmesinin, devletin ekonomik kalkınmadaki önemli rolünün başarılı bir örneği olduğunu söyledi.

Bayrak, Tayvan'ın ekonomik açıdan gelişmiş bir ülke konumunda yer aldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Ülkemizin 2023 ihracat hedefi 500 milyar dolardır. Yani on yıl içinde ülkemizin dış ticaret hacmini yüzde 300'ün üstünde artırmayı hedeflenmektedir. Bu hedefin gerçekleştirilmesi için mevcut Avrupa ve Ortadoğu ağırlıklı ticaretimizi tüm dünyayı kapsayacak şekilde genişletmeye çalışıyoruz. Odamız tarafından Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları olmak üzere yurt dışı geziler düzenlenmektedir. Tayvan Ticaret Merkezi'nin odamıza yaptığı ziyaretin Adana ile Tayvan arasında kurulacak ticaret köprüsünün ilk taşını oluşturmasını temenni ediyorum. Teşvikler, destekler, vergi muafiyetleri, serbest bölgeler, organize sanayi bölgesi, iki büyük liman, kara, deniz, demiryolu bağlantıları ve uluslararası havalimanlarıyla Adana, yatırım ve iş yapmak için Tayvanlı dostlarımıza en uygun alandır. Adana Tayvan için Avrupa ve Ortadoğu pazarlarına açılan anahtar şehir konumundadır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber