Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 05 Eylül 2018 - 10:43 Yorum: 0

Adana’da yazlık sinema nostaljisi

Adana'da Seyhan Belediyesinin her akşam bir mahallede kurduğu yazlık sinemalara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Adana’da yazlık sinema nostaljisi

Adana'da Seyhan Belediyesinin her akşam bir mahallede kurduğu yazlık sinemalara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Vatandaşlar, Türk sinemasının sevilen filmlerini gazoz içip, çekirdek çitleyerek izliyor.

Şakirpaşa Mahallesi kapalı semt pazarında kurulan yazlık sinemada Türk sinemasının sevilen filmlerinden Şener Şen, Meltem Cumbul ve Timuçin Esen'in başrolünü oynadığı "Gönül Yarası" filmi gösterildi. Filmi Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da izledi. Film gösterimi öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Karalar, eskiden insanların tek eğlencesi olan yazlık sinema kültürünü yaşatabilmek adına yazlık sinemayı her gün bir mahalleye kurduklarını söyledi. Bu uygulamadan vatandaşların çok memnun olduğunu ve katılımların yoğun olduğunu belirten Başkan Karalar, "Seyhan Belediyesi Türkiye'de marka oldu. Yazlık sinemalar dahi örnek oldu. Yazlık sinemalarımızda birbirimizi görmek, hasret gidermek için bir araya geliyoruz. 4.5 yıldır çalışıyoruz. Şimdiye kadar hiç olmadığı kadar Seyhan'da kültür sanat etkinliği oluyor. Adana'da kültür sanat unutulmuştu. Oysa Adana Yılmaz Güneyler, Yaşar Kemaller gibi onlarca dünya çapında sanatçı yetiştirdi. Kültürün, sanatın olduğu yerde yardımlaşma, güzellik, aydınlık olur" dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Zeydan Karalar, vatandaşlarla birlikte filmi izledi. Film sırasında Seyhan Belediyesince ücretsiz olarak çekirdek, patlamış mısır ve gazoz dağıtıldı.

Adana’da yazlık sinema nostaljisi

Adana’da yazlık sinema nostaljisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber