Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Aralık 2014 - 10:58 Yorum: 0

Adana'da yeğenini öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Yeğenini kalaşnikofla öldürdüğü öne sürülen sanık, hakim karşısına çıktı.Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hasan D. (57), öldürülen Mazlum...

Adana'da yeğenini öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Yeğenini kalaşnikofla öldürdüğü öne sürülen sanık, hakim karşısına çıktı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hasan D. (57), öldürülen Mazlum Demir'in babası Şuayip Demir (46) ve avukatlar katıldı.

Sanık, savunmasında, arsa yüzünden kardeşleriyle aralarında anlaşmazlık bulunduğunu, cinayetin işlendiği villaya uzun zamandan beri gitmediğini ileri sürdü.

Olaydan bir gün önce villa yakınındaki tarlada çalıştığını iddia eden Hasan D, "Olay günü yatsı namazından sonra dini sohbet için toplandığımız yerdeydim. Yeğenimin öldürüldüğünü bir yakınım telefonla bildirdi. Üç gün taziye yerinde kaldım. Üçüncü gün bana iftira atıldığını duyunca oradan ayrıldım. Evimde de aynı şeyleri duyunca İstanbul'a gittim. Akrabalarım beni yalnız bıraktı, bu yüzden gitmek istedim. Olayla ilgim yok, suçlamaları kabul etmiyorum'' dedi.

Baba Şuayip Demir de olayı görmediğini belirterek, ''Sanıktan şikayetçi değilim, davaya katılmak istemiyorum. Evim sensörlü, korunaklı bir evdir. Sanığa yardım eden biri var. Emniyet eksik inceleme yapmıştır. O nedenle tak başına getirilen sanıktan şikayetçi değilim'' diye konuştu.

Maktulun kuzeni Mehmet Emin Demir de (19) ''Sigara içmek için zeytinliklerin arasında sohbet ederken seri halde silah sesi duyduk. Mazlum yere düştü, ben yola doğru kaçmaya çalıştım. Ateş kesildikten sonra Mazlum'un yanına gittim ve 'Mazlum vuruldu' diye bağırdım. Arkama baktığımda şalvarlı, poşulu birinin kaçtığını gördüm. Hasan amcaya benziyordu ancak onun olduğundan emin değilim'' dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, bazı tanıkların dinlenmesi ve eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi'nde 23 Mayıs'ta, iş adamı Şuayip Demir'in oğlu Mazlum Demir, güvenlik kameraları ve alarm sistemiyle korunan, çevresi duvar örülü evinin bahçesinde kalaşnikofla öldürülmüştü.

Demir'in ailesi ve yakınlarından alınan DNA örnekleri, olayda kullanılan silahın askı kayışındaki ter kalıntısıyla karşılaştırılmış, maktulun İstanbul'daki amcası Hasan D. tutuklanmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber