Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 22 Aralık 2014 - 20:33 Yorum: 0

Adana'daki yasa dışı dinleme davası

Bazı hakim, savcı ve polisleri yasadışı yollarla dinledikleri iddia edilen 31 polis hakkında, 14 mağdurun şikayetleri üzerine 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı

Adana'daki yasa dışı dinleme davası

ADANA (AA) - Adana'da aralarında hakim, savcı ve bazı polislerin olduğu kişileri yasa dışı yollarla dinledikleri iddia edilen 31 zanlı için, 14 mağdurun şikayeti üzerine açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlayan duruşmada tutuksuz yargılanan sanıklardan 24'ü hazır bulunurken, sanıkların birinci derece yakınları, mağdurlar ile avukatlar dışında kimse mahkeme salonuna alınmadı. 

"İştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlamasıyla yargılanan sanıkların savunmalarını yaptığı duruşma, ertelendi. 

Sanıklar hakkında, farklı mağdurların şikayetleri nedeniyle daha önce Adana 6. ve 8. Ağır Ceza Mahkemeleri'nde de dava açılmış ve yargılama süreci başlamıştı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber