Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 21 Kasım 2017 - 12:58 Yorum: 0

Adanalı Boşnaklardan Kütahyalı’ya suç duyurusu

Adanalı Boşnaklar, bir TV programında Boşnaklara yönelik sözlerinin ardından yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda...

Adanalı Boşnaklardan Kütahyalı’ya suç duyurusu

Adanalı Boşnaklar, bir TV programında Boşnaklara yönelik sözlerinin ardından yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Adana Bosna Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kasım Gül, yaptığı açıklamada, Kütahyalı'nın sarf ettiği sözlerin kelimenin tam anlamıyla belden aşağı terbiyesizce, dini ve milli geleneklerimize uymayan sözcükler olmasının yanında, aynı zamanda ırkçı, aşağılayıcı, küçümseyici, tahrik edici, nefret ve hakaret edici sözcükler olduğunu belirterek, kınadıklarını söyledi.

Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneği Başkanı Mukadder Kılıçarslan da Rasim Ozan Kütahyalı hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na halkı kin ve düşmanlığa sevk etme, nitelikli hakaret nefret suçlarından suç duyurusunda bulundu. Savcılığa verilen dilekçede, şüphelinin cezalandırılması, ayrıca hakkında kamu davası açılması da talep edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber