Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 14:33 Yorum: 0

ADD Niğde Şube Başkanı Nihal Açıkgöz;

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Niğde Şube Başkanı Nihal Açıkgöz, "Bahriye Üçok gibi Cumhuriyet aydınlanmasını temsil eden değerlerimizi her...

ADD Niğde Şube Başkanı Nihal Açıkgöz;

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Niğde Şube Başkanı Nihal Açıkgöz, "Bahriye Üçok gibi Cumhuriyet aydınlanmasını temsil eden değerlerimizi her zamankinden daha fazla arıyor, özlüyoruz." dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Niğde Şube Başkanı Nihal Açıkgöz, 6 Ekim 1990 tarihinde evine gelen kargo paketinin içinde bulunan bombanın patlamasıyla hayatını kaybeden İlahiyatçı Prof. Dr. Bahriye Üçok'u ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Prof. Dr. Bahriye Üçok, Kemalist Devrim'in yaratmak istediği aydın kadın modeli olduğunu dile getiren Başkan Açıkgöz, "O'nun ölüm emrini verenler, pusuları kuranlar Türkiye'yi Sevr Antlaşması'ndan bu yana parçalayıp yok etmek isteyen emperyalizm ve onun yerli işbirlikçileridir." diye konuştu.

Açıkgöz, açıklamasına şöyle devam etti; "Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlanışının ardından devrim karşıtı sürecin başlamasıyla birlikte Cumhuriyetin temel niteliklerine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle Türkiye'de kadın haklarının, medeni eşitliğin, bilimin temeli olan laikliğe yönelik her türlü saldırı giderek artmış ve son yıllarda da doruk noktasına ulaşmıştır. Ne var ki, içinden geçtiğimiz süreçte Türk milleti için kurtuluş yolunun Atatürk ve O'nun devrimleri olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Halkın dinsel inançlarını sömüren tarikat ve cemaatlerin giderek güçlendiği bir dönemde Türkiye 15 Temmuz Amerikancı FETÖ darbesiyle karşı karşıya kalmıştır. Eğitimin, toplumsal yaşamın çağdaşlıktan ve bilimsellikten hızla uzaklaştırılmaya çalışıldığı bir ortamda, Bahriye Üçok gibi cumhuriyet aydınlanmasını temsil eden değerlerimizi her zamankinden daha fazla arıyor, özlüyoruz.

Prof. Dr. Bahriye Üçok, Kemalist Devrim'in yaratmak istediği aydın kadın modeliydi, bir cumhuriyet kadınıydı. Şüphesiz ki O'nun ölüm emrini verenler, pusuları kuranlar Türkiye'yi Sevr Antlaşması'ndan bu yana parçalayıp yok etmek isteyen emperyalizm ve onun yerli işbirlikçileridir. Bu aydınlanma düşmanları, önlerindeki en büyük engel olarak laikliği görürler. Fakat bilmelidirler ki Türk milleti ve Atatürk gençliği Bursa Nutkundan, Gençliğe Hitabeden aldığı görev ve Nutuk'tan çıkardığı dersler ile Kemalist Devrim'in rotası olan laikliği savunma ve koruma kararlılığını ne pahasına olursa olsun sürdürecektir. Ve onlar, iyi bilmeliler ki, tarihsel - toplumsal belleğimizin bir kenarında silinmeyecek biçimde yazılıdırlar. Emperyalizmin ve tetikçilerinin, gerici ve bölücü odakların karşısında tam bağımsız demokratik Türkiye mücadelemize devam ediyoruz. Bu mücadelede Bahriye Üçok gibi kararlı ve cesur olanlara ne mutlu!. Ne mutlu Türkiye laiktir laik kalacak diyebilenlere!. Aydınlanma düşmanlarına sesleniyoruz: Çağdaş bir toplum ülküsüyle kurulmuş Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti, her türlü engel ve sorunları aşarak, çağdaşlaşma yolundaki tarihsel yürüyüşünü sürdürecektir. Her bir Atatürk genci, her bir cumhuriyet yurttaşı Bahriye Üçok olmaya daima hazırdır. Taşıdığımız mücadele bayrağı Bahriye Üçok gibi devrim şehitlerimizin idealleriyle yükselecektir. Aramızdan ayrılışının 26. Yılında devrim şehidimiz, Atatürkçü Düşünce Derneği kurucularından Prof. Dr. Bahriye Üçok'u saygıyla anıyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber