Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Mart 2017 - 08:58 Yorum: 0

ADF’den ekonomik işbirliği toplantısı

Aşkale Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği sektörel bazda ekonomik işbirliği toplantısına katılan dernek temsilcileri ve Aşkaleli işadamları inşaat,...

ADF’den ekonomik işbirliği toplantısı

Aşkale Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği sektörel bazda ekonomik işbirliği toplantısına katılan dernek temsilcileri ve Aşkaleli işadamları inşaat, gıda ve eğitim sektöründe yapılabilecek yatırım projelerini konuştu. Toplantıda eğitim sektöründe yapılacak yatırımın Aşkale için önemli olacağı anlatıldı.

Aşkale Dernekleri Federasyonu (ADF) Ekonomi Grubu tarafından Aşkaleli iş çevresini bir araya getirerek tanışma ve kaynaşmasını sağlamak, yeni ekonomik oluşumların gelişimini arttırmak amacıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Aşkale Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği sektörel bazda ekonomik işbirliği toplantısına Aşkaleli iş adamları katıldı.

İstanbul Sarıyer'de düzenlenen toplantıda, çeşitli sektörlerde işbirliği imkanlarının yapılabileceği anlatıldı ve birlikte yapılabilecek yatırımlar konuşuldu.

Eğitim sektöründe yapılacak yatırımın Aşkale için önemli olacağının anlatıldığı toplantıda konuşan Aşkale Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Murat Demir, "Bugünkü toplantımızın amacı; değerli iş kadınlarımız ve iş adamlarımız bugün burada bir araya gelmemizin amacı, Aşkaleli iş çevresini bir araya getirerek tanışma ve kaynaşmasını sağlamak, yeni ekonomik oluşumların gelişimini arttırmaktır. Bu vesile ile ADF'nin öncülüğünde kurulacak bir çalışma komisyonu öneriyoruz. Kurulacak bu komisyon gerekli ön araştırmaları yapabilir ve daha sonra yapılacak geniş katılımlı bir toplantının alt yapısını hazırlayabilirler. Diğer bir amacımızda toplumumuzun ekonomik, sosyal ve kültürel seviyesini daha yukarıya taşıyarak, Aşkale Dernekler Federasyonunun bir misyon sahibi ve güçlü bir kurum olduğunu herkese hissettirmektir. Bizler yaptığımız araştırmalarda ADF'nin de içerisinde olacağı birkaç iş ortaklıkları kurulabileceğini tespit ettik." dedi...

Toplantıya katılan dernek temsilcileri ve Aşkaleli işadamları önerilen teklife sıcak baktığını belirterek sektörel planlarını açıkladı. Toplantıda inşaat, gıda ve eğitim sektöründe yapılabilecek yatırım projeleri ilgi topladı.

En fazla ilgi toplayan eğitim sektöründe yer alma kararı veren Aşkale Dernekleri Federasyonu (ADF) Ekonomi Grubu, uygulama için bir çalışma komisyonu kurdu.

Toplantıda alınan "eğitime yatırım" kararını değerlendiren Aşkale Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Murat Demir, "Değerli Aşkaleli iş kadınlarımız ve iş adamlarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantımızda Aşkale ve Aşkaleliler için neler yapabileceğimize ilişkin fikir ve görüşlerini aldık. Yapılan toplantının sonucunda, Aşkaleli iş adamlarının ortak görüşleri eğitim oldu... Kuracağımız özel bir okulun halkımıza iyi bir eğitim hizmeti verilebileceği kanısına varıldı. Bu konuda bir komisyon kurduk. İstanbul'daki Aşkalelilere ve memleketimizin eğitim seferberliğine katkı amacıyla eğitim kurumu yatırımı yapma kararındayız... Eğitim alanında verilebilecek hizmetler ile tüm Aşkaleli hemşerilerimize ve halkımızın tamamına hizmet verilebileceğimize inanıyoruz... Fizibilite çalışması ve planlama yapılarak sonuç duyurulacaktır." diye konuştu.

ADF’den ekonomik işbirliği toplantısı

ADF’den ekonomik işbirliği toplantısı

ADF’den ekonomik işbirliği toplantısı

ADF’den ekonomik işbirliği toplantısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber