Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ekim 2016 - 14:58 Yorum: 0

Adıgey Cumhuriyeti televizyonu rektöre konuk oldu

Adıgey Cumhuriyeti'nin 25. yıl dönümü nedeniyle yapılan etkinlikler kapsamında Adıgey Tv Düzce Üniversitesine konuk oldu ve Rektör Prof.

Adıgey Cumhuriyeti televizyonu rektöre konuk oldu

Adıgey Cumhuriyeti'nin 25. yıl dönümü nedeniyle yapılan etkinlikler kapsamında Adıgey Tv Düzce Üniversitesine konuk oldu ve Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'la bir röportaj gerçekleştirdi.

Rektörlük ziyareti öncesinde Adıgey televizyonunda program yapımcısı olan Svetlana Tesheva ile kameraman Azamat Shedzhashev, Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne ziyaret gerçekleştirerek Bölümdeki öğretim üyeleri ve öğrencilerle röportaj yaptılar.

Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü'ndeki röportajın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ile birlikte Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fehmi Altın, Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Mira Khachemizova, Doç. Dr. Ruzana Doleva, Doç. Dr. Suzana Shkhalakhova, Düzce Adıge Kültür Derneği Genel Sekreteri Ersin Özen ve Çerkes Dili yüksek lisans öğrencisi Alaaddin Bayram Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ı makamında ziyaret ettiler.

Rektörlük Makamı'nda gerçekleşen röportajda Adıgey Tv muhabirinin sorularını cevaplayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitenin kısa bir zaman içerisinde hızlı gelişim gösterdiğini ifade ederek bu konuda devletten büyük destek gördüklerini anlattı. Gerçekleştirilen önemli çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör, gelecek dönemde yapılması planlanan projelerle ilgili de görüşlerini Adıgey Tv'ye aktardı.

Bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmaların önemine değinen Rektör Çakar, başarı için yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde olmanın önemine dikkat çekti. Düzce'nin çok çeşitli kültürlere ev sahipliği yaptığını belirten Rektör, Adıgey kültürünün gelişmesi için Üniversitede Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü'nün eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü sözlerine ekledi. Rektör, Adıgey Cumhuriyetinden gelen öğretim üyelerinin eğitim vermesinin Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümüne önemli rekabet avantajı sağladığının altını çizdi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen röportajda Adıgey Tv çalışanları, Adıgey kültürünün gelişmesinde büyük hizmetleri olan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'a teşekkür ederek söyleşiyi sonlandırdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber