Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Kasım 2014 - 12:48 Yorum: 0

Adilcevaz'a 100 bin fidan

BİTLİS (AA) - Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un girişimleriyle 100 bin fidan toprakla buluşacak.Belediye Başkanı Gürsoy, yaptığı açıklamada, ilçenin yerleşim alanlarının...

Adilcevaz'a 100 bin fidan

BİTLİS (AA) - Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un girişimleriyle 100 bin fidan toprakla buluşacak.

Belediye Başkanı Gürsoy, yaptığı açıklamada, ilçenin yerleşim alanlarının yeşil ve dünyaca ünlü ceviz ağaçlarıyla süslenmiş olmasına rağmen dağların ve bayırların ağaç fakiri olduğunu söyledi.

Bitlis Orman Müdürlüğüyle yaptığı görüşmeler neticesinde ilçede belirlenen alanlara ilk etapta 10 bin, gelecek yıl da 100 bin fidan dikeceklerini vurgulayan Gürsoy, şöyle konuştu:

"Hemşehrilerime buradan başka bir söz daha veriyorum. Yakın zaman içerisinde ilçemizin cevizini geliştirmek adına 400 dönümlük bir alanda ceviz bahçesi kurmak için girişimlerimizi başlattık. İlçemizde kuracağımız ceviz bahçesi sayesinde ceviz bahçelerinin önünü açacağız. Taleplerimiz doğrultusunda bizleri kırmayıp ilçemize gelen ve bizlerle bölgeyi gezen İl Orman Müdürü Ruhi Bilgin'e ve ilçemizi en iyi tanıyan orman mühendisi Hüseyin Taş'a teşekkür ediyorum."

Gürsoy, açıklamasının ardından İl Orman Müdürü Bilgin ile fidanların dikileceği alanları gezdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber