Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

Adilcevaz'da KOBİ Proje Destek Programı bilgilendirme toplantısı

BİTLİS (AA) - Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığınca (ESOB), KOBİ Proje Destek Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Adilcevaz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde...

Adilcevaz'da KOBİ Proje Destek Programı bilgilendirme toplantısı

BİTLİS (AA) - Adilcevaz Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığınca (ESOB), KOBİ Proje Destek Programı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Adilcevaz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda konuşan Adilcevaz ESOB Başkanı Ümit Aldağ, KOSGEB'e proje sunan işletmelerin 150 bin liraya hibe desteği alabileceğini söyledi.

İlçedeki işletmelerin üretim, yönetim, organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler, finans, bilgi yönetimi alanlarında sunacakları projelerin destekleneceğini bildiren Aldağ, şöyle konuştu:

"Proje çağrıda hibe üst sınırı 150 bin lira olarak belirlendi. 1 yıl öncesine kadar girişimcilik sertifikasıyla iş yeri kuran esnafımız yoktu. Çok şükür teşvik ve desteklerimizle bugün 22 iş yeri KOSGEB desteklerinden faydalanmayı başardı. Proje yazmak çok zor bir iş değil. Yeter ki yapacağınız iş KOSGEB desteklerine uygun olsun. Bu konuda odamız ve KOSGEB yetkilileri, size her zaman destek vermeye hazır."

Bitlis KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Fatih Kaya ise proje süresinin 6 ile 24 ay aralığında olabileceğini belirterek, KOSGEB'in KOBİ Proje Destek Programı'nın 30 Ocak-20 Mart tarihleri arasında geçerli olacağını söyledi.

Kaya, "Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak, buradaki işletme ve KOBİ'lerimize programın tanıtımını yaparak, desteklerden faydalanmanızı istiyoruz. Tabi her işletme bu hibe desteklerinden faydalanamıyor. Özellikle üretim yapan işletmeler bu konuda daha avantajlı. KOSGEB internet sayfasını sürekli takip etmenizi tavsiye ediyorum" dedi.

Toplantı, esnafların soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Toplantıya, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Çalışma ve İş Kurumu Müdür Yardımcısı Eşref Aslan ve üyeler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber