Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Adilcevaz'da "Yangın Söndürme Tatbikatı"

BİTLİS (AA) - Adilcevaz Belediyesi tarafından olası bir yangında etkili müdahale için yapılan tatbikat ve eğitim çalışması belediye personelinin katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi.Adilcevaz'da, 6331...

Adilcevaz'da 'Yangın Söndürme Tatbikatı'

BİTLİS (AA) - Adilcevaz Belediyesi tarafından olası bir yangında etkili müdahale için yapılan tatbikat ve eğitim çalışması belediye personelinin katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi.

Adilcevaz'da, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında yapılan tatbikatta, olası yangın söndürülmesi ve yaralıların kurtarılması canlandırıldı.

İtfaiye Grup Amirliği yönetiminde yapılan tatbikata, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve sağlık ekipleri destek verdi. Belediye meydanında temsili yangına müdahale eden ekipler, dumandan zehirlenen personeli itfaiye araçlarıyla tahliye etti.

Ardından ambulansa taşınan yaralılar ilk müdahalenin ardından yine temsili olarak sağlık kuruluşlarına nakledildi. Ardından, tatbikat dahilinde İBİTEM eğitmenleri tarafından belediye ekibine, yangın türleri ve söndürme teknikleri konusunda eğitim verildi.  

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, yaptığı açıklamada, düzenlenen tatbikatlarla itfaiye ekibinin daha hazır hale getirilmesini amaçladıklarını belirtti.

Gürsoy, bu tür tatbikatlar yaparak elemanları daha etkin ve hazır hale getireceklerini vurgulayarak, "İtfaiye ekibimize yeni yanmaz elbiseler aldık. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde yeni itfaiye aracı ve ekipmanlarını da getireceğiz. Ekibimiz bundan sonra yangın, afet ve ilk yardım müdahaleleri için daha hazır halde olacaklardır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber