Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Ağustos 2014 - 18:53 Yorum: 0

Adına türküler yazılan dereler turizme kazandırılıyor

Karadeniz Bölgesi'nde gür ormanların içerisinden akan ve zaman zaman adına türküler yazılan dereler turizme kazandırılıyor

Adına türküler yazılan dereler turizme kazandırılıyor

ORDU (AA) - Karadeniz Bölgesi'nde gür ormanların içerisinden akan ve zaman zaman adına türküler yazılan dereler turizme kazandırılıyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 9 metre derinliğindeki göleti, 6 metre yüksekliğindeki şelalesi ile dikkati çeken, yaz aylarında çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Çiseli Şelalesi'nden incelemelerde bulundu.

Karaoluk Mahallesi içerisinden akan dere üzerinde yer alan şelalede bir süre vatandaşlarla sohbet ederek, mahalle muhtarı Hüseyin Arslan'dan bilgi alan Vali Balkanlıoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, birçok insanın bilmediği ama adına türküler yazılan dereleri turizme kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Çiseli Şelalesi'nin kırmızı benekli alabalıkların tertemiz suya sahip bir cennet harikası olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Buraya ülkemizin değişik yerlerinden gelen insanlarımız bu doğa harikası yerde stres atıyor. Suyunun temiz, şelalesinin yüksek ve çevresinin de yemyeşil olması buraya rağbeti artırıyor. İnşallah yollarını da biraz daha düzenlersek burası insanların eğlendiği, dinlendiği cennetten bir köşe halini alacak. Şu haliyle bile her marka ve model araba ile buraya ulaşmak mümkün. İnsanlarımız artık derelerimizde doyumsuz bir tatilin keyfini çıkarıyor. Biz de artık inşallah sıkıntı yaşamayız ama eğer yaşarsak stres atacağımız yeri bulduk."

Vali Balkanlıoğlu, ilerleyen günlerde yapacakları bazı çalışmalarla derelere çok daha fazla turist çekmeyi istediklerini sözlerine ekledi. 

- Bazı daire müdürleri şelalede yüzdü 

Öte yandan Vali Balkanlıoğlu ile incelemelere katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, şelalede yüzdü.

Vatandaşların yüzmesini istediği Vali Balkanlıoğlu ise "Ben çok iyi yüzme bilmiyorum ancak inşallah bir gün gelerek sizlerle burada bildiğim kadarıyla yüzeceğim. Bugün müdür arkadaşları seyretmekle yetiniyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber