Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Eylül 2016 - 18:08 Yorum: 0

Adıyaman’da 138 bin öğrenci ders başı yaptı

2016-2017 eğitim öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman'da da törenle başladı.

Adıyaman’da 138 bin öğrenci ders başı yaptı

2016-2017 eğitim öğretim yılı tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman'da da törenle başladı. Adıyaman il genelinde 138 bin öğrenci ders başı yaptı.

İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında merkez Namık Kemal İlkokulunda tören düzenlendi.

Törene Adıyaman Valisi Abdullah Eri¸ İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban, 15 Temmuz Şehitlerinden Fazıl Gürs, Necati Sayın ve Engin Tilbaç'ın aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlköğretim Haftası münasebetiyle günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının yanı sıra öğrenciler tarafından da şiirler okundu.

Törenin açılış konuşmasını 15 Temmuz şehitlerini anarak başlayan Namık Kemal İlkokulu Müdürü İsmail Kaya, insan hayatında eğitimin önemine değindi.

Yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanı içerisinde olduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban ise, "Şüphesiz eğitim üzerinde titizlikle ve her şeyden fazla durulması gereken kararlı, süreklilik isteyen uğraş dolu bir süreçtir. Bu noktada insan olma, millet olma davası olarak benimsediğimiz eğitim davası süreci Atatürk'ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir" ifadelerini kullandı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise "15 Temmuz şehitlerini rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Onlar vatanımızın ve milletimizin bekası için canlarını feda ettiler. O kahramanların aileleri bugün aramızdalar. Kıymetli şehit ailelerimizi ilimizde ağırlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Vali Abdullah Erin, "15 Temmuz darbe girişimi akşamı vatanımızın ve milletimizin bekası uğruna göğsünü siper ederek şahadet mertebesine erişen Necati Sayın, Fazıl Gürs ve Engin Tilbaç kardeşlerimizin isimlerini Adıyaman'da 3 okula vererek hatıralarını ebedi olarak yaşatacağız. Şehitlerimizin kıymetli aileleri de bugün aramızdalar, saygıdeğer şehit ailelerimizi Adıyaman'da ağırlamaktan büyük bir şeref ve gurur duyuyoruz. 2016-2017 eğitim öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Yeni ders yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Son 10 yılda ülke genelinde olduğu gibi Adıyaman'da da eğitim alanında ciddi mesafeler alındı. Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar yapılan okul ve derslik sayısından fazla okul yapılarak eğitim ve öğrenime kazandırıldı.

Bu eğitim kurumlarının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün sekiz yüzün üzerinde eğitim kurumu, 140 bin'e yakın öğrenci ve 9 Bin'in üzerinde öğretmen ile ders başı yapacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Vali Erin, "2023 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirecek nesilleri öğretmenlerimiz yetiştirecektir. Sizlere teslim edilen en değerli varlıklarımız olan bu çocuklarımızı bu hedefleri gerçekleştirebilecek kabiliyete ve bilgiye sahip şekilde yetiştireceğinizden hiçbir şüphemiz yoktur. Çocuklarımızı güçlü bir tarih bilincine sahip bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Geleneklerinden, göreneklerinden, örfünden, adetinden ve inancından uzaklaştırılmış bir nesilden bir gelecek beklenemez. Dolayısıyla ufku açık, geleceğe güvenle bakan, sorgulayabilen inançlı bir nesil yetiştirmek zorundayız " diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Abdullah Erin, şehit aileleri ve protokol üyeleri ile birlikte Namık Kemal İlkokulunda oluşturulan 15 Temmuz Şehitleri köşesini inceleyerek, sınıfları gezip, öğrencilerle sohbet ederek kitap dağıttı.

Adıyaman’da 138 bin öğrenci ders başı yaptı

Adıyaman’da 138 bin öğrenci ders başı yaptı

Adıyaman’da 138 bin öğrenci ders başı yaptı

Adıyaman’da 138 bin öğrenci ders başı yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber