Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Mart 2015 - 18:58 Yorum: 0

Adıyaman'da badem üreticilerine uygulamalı budama eğitim

ADIYAMAN (AA) - Kahta ilçesinde, badem üreticilerine uygulamalı budama eğitimi verildi.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce ilçe merkezindeki bir badem bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte,...

Adıyaman'da badem üreticilerine uygulamalı budama eğitim

ADIYAMAN (AA) - Kahta ilçesinde, badem üreticilerine uygulamalı budama eğitimi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce ilçe merkezindeki bir badem bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, uzman personeller tarafından badem üreticilerine badem ağacının nasıl budanacağı, budama sırasında dikkat edilecek hususlar uygulamalı olarak anlatıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünya badem üretiminde 6. sırada yer aldığını söyledi.

Dünyada badem üretiminin çok eski dönemlere dayandığını belirten Alan, "Dünyada badem yetiştiriciliğinde Amerika Birleşik Devletleri başı çekmektedir. Fas, İran, Suriye, Türkiye, İtalya, Tunus, Cezayir diğer önemli badem üreticisi ülkelerdir" dedi.

2013 yılı verilerine göre Türkiye'de 64 ilde 82 bin 850 ton badem üretildiğini ifade eden Alan, Adıyaman'ın bin 191 ton badem üretimiyle Türkiye'de 25. sırada yer aldığını dile getirdi.

Kentte son 5 yılda badem üretiminde büyük gelişme sağlandığına dikkati çeken Alan, badem yetiştirme alanlarının 14 katına çıkarıldığını aktardı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber