Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Nisan 2015 - 16:08 Yorum: 0

Adıyaman'da dağ keçileri ölü bulundu

Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı Milli Park Alanı içerisinde yaşayan 6 dağ keçisi ölü bulundu

Adıyaman'da dağ keçileri ölü bulundu

ADIYAMAN (AA) - Kahta ilçesinde, Nemrut Dağı Milli Park Alanı içerisinde 6 dağ keçisi ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Doluca ve Kozağaç köyleri yakınlarında iki ayrı yerde ölü dağ keçisi gören vatandaşlar, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerine bildirdi.

Ekipler yaptıkları incelemede, 6 dağ keçisinin öldüğüne tespit etti. Keçilerin ölüm sebebinin belirlenmesi için doku örnekleri alan ekipler, doku örneklerini TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gen Mühendisliği ve Biyoteknolojisi Enstitüsü'ne gönderdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yaklaşık 350 dağ keçisinin yaşadığını söyledi.

Ölen dağ keçilerinde herhangi bir kesici ve delici alet izine rastlamadıklarını belirten Kozan, "Dağ keçilerinin kar örtüsünün kalkmasıyla birlikte yeşeren zehirli otlardan yediğini düşünüyoruz çünkü bölgede baharla birlikte zehirli yabani otlar ortaya çıkıyor. Keçilerinde bu otlardan yedikleri bu otlardan zehirlenerek öldüklerini düşünüyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber