Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 11 Aralık 2017 - 17:43 Yorum: 0

Adıyaman’da karbonmonoksit gazı uyarısı

Adıyaman'ın Kahta Devlet Hastanesi Acil İdari Sorumlusu Acil Tıp Uzmanı Dr. Murat Nakış, kış mevsimi nedeniyle karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı...

Adıyaman’da karbonmonoksit gazı uyarısı

Adıyaman'ın Kahta Devlet Hastanesi Acil İdari Sorumlusu Acil Tıp Uzmanı Dr. Murat Nakış, kış mevsimi nedeniyle karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Doktor Murat Nakış, rüzgarlı havalarda gece uyurken sobaya herhangi bir kömür veya benzeri bir madde atılmaması gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu. Nakış, "Karbonmonoksit zehirlenmesi dediğimiz durumlar özellikle rüzgarlı havalarda çok sık görüldüğü bir bölgede yaşıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda mağdur olmaması için özellikle rüzgarlı havalarda evlerini sık sık havalandırmalarını istiyoruz. Ayrıca rüzgarlı havalarda en ufak bir koku, duman, köz kokusu gibi kokular aldıkları anda mutlaka evlerini havalandırıp o ortamdan uzaklaşmalarını gerekiyor. Ayrıca herhangi bir baş dönmesi, bulantı, kusma gibi bu semptomlar olursa, özellikle sabah ilk uykuda uyandıklarında hemen hastanemizin acil servislere başvurmaları önemlidir. Bunun dışında aile içinde herhangi bir bireyde aynı odada kalan aynı evde yaşayan herhangi bir kişide bu semptomlar varsa dediğimiz baş ağrısı mide bulantısı, kusma gibi durumlar meydana geldiyse, diğer tüm aile bireylerinin de mutlaka en kısa zamanda en yakın devlet hastanesine ya da sağlık kuruluşuna başvurarak karbon monoksit zehirlenmesi açısından yani soba zehirlenmesi açısından mutlaka kendilerini tetkik ettirmeleri gerekmekte" dedi.

Uyarılarını sürdüren Murat Nakış, "Kış aylarında özellikle rüzgarlı havalarda gece uyurken sobaya herhangi bir kömür veya benzeri bir madde atılmaması, sobanın yanık bırakılmaması çok önemli bu durum. Çünkü kömür tam olarak tutuşmadan soba sabaha kadar tutuyor ve vatandaşlar karbonmonoksit zehirlenmesiyle ölüme kadar giden üzücü tablolara yol açabilen ciddi bir durum. Bu yüzden vatandaşları ve halkımızı bu konuda uyarmak istiyoruz. Dediğim gibi bulantı kusma baş ağrısı gibi bilinç değişikliği gibi semptomlarda da mutlaka hemen içeriyi havalandırıp en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekmektedir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber