Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Ekim 2014 - 18:28 Yorum: 0

Adıyaman'da MERS virüsü şüphesi

Hacdan dönen ve yüksek ateş şikayetiyle Kahta Devlet Hastanesine başvuran bir kişi, MERS virüsü şüphesiyle Adıyaman'a sevk edildi

Adıyaman'da MERS virüsü şüphesi

ADIYAMAN (AA) - Kahta ilçesinde, hacdan 10 gün önce dönen ve yüksek ateş şikayetiyle Kahta Devlet Hastanesine başvuran kişi, MERS virüsü şüphesiyle Adıyaman'a gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, 79 yaşındaki Ali Yılmaz yüksek ateş şikayetiyle Kahta Devlet Hastanesine başvurdu. Tetkiklerin ardından Yılmaz, özel donanımlı ambulansla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Bu arada, Yılmaz'ın tetkikleri yapılırken Acil Servise başka hasta kabul edilmedi. 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Şen, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, gelen hastada gribal enfeksiyon ve pnömoni belirtileri bulunduğunu söyledi.

Tetkiklerde önemli bir bulguya rastlanılmadığını belirten Şen, "Son günlerde gündemde olan MERS virüsü, özellikle hac için Suudi Arabistan'dan dönen hastalarda MERS şüphesinden dolayı arkadaşlarımız gerekli tedbirleri almış bulunmaktadır. Şu na kadar ilimizde MERS virüsü ile alakalı bir şüphe bulunmamaktadır" dedi.

Hastanelerde gerekli tedbirlerin alındığını anlatan Şen, acil servislerde bu gibi şüpheli durumlarda hasta kabulü yapmadıklarını dile getirdi.

Şen, 5 gün önce de benzer şikayetlerle bir hastanın geldiğini anımsatarak, o hastanın raporlarında da herhangi bir bulgunun olmadığını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber