Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel Seçim 2014 09 Nisan 2014 - 16:43 Yorum: 0

Adıyaman'da seçimlerin iptali için 'bir farklı gerekçe'

Adıyaman Belediye Başkanlığı seçimlerinde Bağımsız Aday olan Ali Atıcı, oy pusulasına isminin ve unvanının küçük puntolarla yazıldığı gerekçesiyle seçimlerin iptal edilmesi için itirazda bulundu

Adıyaman'da seçimlerin iptali için 'bir farklı gerekçe'

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Belediye Başkanlığı Bağımsız Adayı Ali Atıcı, oy pusulasına isminin ve unvanının küçük puntolarla yazıldığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) seçimlerin iptal edilmesi için itirazda bulundu. 

Adıyaman Belediye Başkanlığı için 30 Mart'taki seçimlere tek bağımsız aday olarak giren Atıcı, seçimlerde 99 oy aldı.

Seçmenlerinin uyarısı üzerine oy pusulasında isminin ve unvanının küçük puntolarla yazıldığını fark eden Atıcı, YSK'ya isminin ve unvanının küçük yazıldığı oy pusulalarının haksız rekabete yol açtığı iddiasıyla itirazda bulundu.

Gazetecilere açıklamada bulunan Atıcı, durumun YSK'ya bildirilmesi için İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na dilekçe verdiğini belirtti.

Atıcı şunları söyledi:

"Oy pusulasında ismimin ve unvanımın küçük puntolarla yazılması rekabet usulüne aykırıdır. Seçmende yanlış intibah uyandırmaktadır. Bu sebeple İl Seçim Kurulu'na itirazda ettim.  İl Seçim Kurulu'na yaptığım itiraz Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz yolu açık olma şartıyla reddedildi. Ben de Adıyaman Adliyesine gelerek YSK'ya seçimlerin iptal edilmesi için başvuruda bulundum. Bu süreçten sonra her şey YSK'nın vicdanına kalmıştır. Ben Türk adaletine ve hukukuna inanıyorum ki bu seçimler iptal olabilir. Seçimlerde 99 oy aldım eğer seçimler iptal olup tekrar yapılırsa ben inanıyorum ki daha fazla oy alacağım."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber