Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 05 Mart 2015 - 15:33 Yorum: 0

Adıyaman'da üzüm üreticilerine uygulamalı budama eğitimi

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından üzüm üreticilerine uygulamalı bağ budama eğitimi verildi.Dardağan Köyünde gerçekleştirilen eğitimde, Gaziantep...

Adıyaman'da üzüm üreticilerine uygulamalı budama eğitimi

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından üzüm üreticilerine uygulamalı bağ budama eğitimi verildi.

Dardağan Köyünde gerçekleştirilen eğitimde, Gaziantep Fıstık Araştırma Enstitüsü Ziraat Mühendisi Kürşat Aslan, üzüm üreticilerine bağ budamanın nasıl yapılacağı, budamada dikkat edilmesi gereken hususları uygulamalı olarak anlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Nihat Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, budamanın üzüm verimini artırmak, bağın iklim şartlarına ve hastalıklara karşı daha dayanıklı hale gelmesini sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi.

Bölgedeki vatandaşların bağcılığa önem verdiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Özellikle çiftçilerimizin bağcılık konusunda yoğun bir ilgi göstermeleri ve bağcılık alanlarının fazla olması dolayısıyla çiftçilerimizi bilinçlendirmek istiyoruz. Daha iyi bir verim elde edebilmelerini sağlamak için de budamayı en modern şekilde uygulamalı olarak çiftçilerimize öğretiyoruz." 

Aslan ise üzüm üreticilerinin bağ budama konusunda bazı eksikliklerinin bulunduğunu, bu eksiklikleri gidermek için de eğitimler düzenlediklerini dile getirdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber