Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Aralık 2017 - 15:38 Yorum: 0

Adıyaman’da yaban keçilerinin envanteri çıkartıldı

Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kozan, yaban keçileriyle ilgili envanter çalışmalarının tamamlandığını ve yaban keçisi...

Adıyaman’da yaban keçilerinin envanteri çıkartıldı

Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kozan, yaban keçileriyle ilgili envanter çalışmalarının tamamlandığını ve yaban keçisi sayısında yaklaşık yüzde 10'luk bir artış olduğunu kaydetti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Koru, Hisar-Şengil, Halluf, Zivar, Ulubaba, Olgunlar, Meydan, Akdağ, Çekirge, Şahkolu ve Akçalı sahalarında yaban keçilerinin sayımı yapıldı. 2015 yılı envanterinde 2 bin 827 olan yaban keçisi sayısı, 2016 yılı envanterinde 3 bin 92 olarak sayılmıştı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kozan, 2018-2019 yılı av turizmi ihale çalışmaları için envanter çalışmalarının sonuçlandığını kaydetti.

Kozan, "Çıkarılan envanter tablosu Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce değerlendirmeye alınacak. Daha sonra da 2018-2019 av kota oranlarının belirlenip, yerli ve yabancı avcılara ihale yoluyla av izni verilecek. Gelirin yüzde 60'lık kısmı da köy tüzel kişilerine verilecek. Av turizmi haricinde avlanmak yasaktır. Belirlenen kişiler haricinde avlananlara yasal işlem yapılacaktır" dedi.

Adıyaman’da yaban keçilerinin envanteri çıkartıldı

Adıyaman’da yaban keçilerinin envanteri çıkartıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber