Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 03 Aralık 2016 - 16:03 Yorum: 0

Adıyaman’dan Halep’e yol açılıyor

Adıyaman'da 140 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Adıyaman Sivil Toplum Platformu ile Adıyaman Belediyesi tarafından "Adıyaman'dan Halep'e Yol Açın"...

Adıyaman’dan Halep’e yol açılıyor

Adıyaman'da 140 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Adıyaman Sivil Toplum Platformu ile Adıyaman Belediyesi tarafından "Adıyaman'dan Halep'e Yol Açın" isimli yardım kampanyası başlatıldı.

Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık zulmüne Adıyaman'da ki sivil toplum kuruluşları ve Adıyaman Belediyesi sessiz kalmadı. Adıyaman Sivil Toplum Platformu ve Adıyaman Belediyesi tarafından ortaklaşa başlatılan yardım kampanyasına çeşitli kamu kuruluşları da destek veriyor.

"Adıyaman'dan Halep'e Yol Açın" isimli yardım kampanyasının açılışı düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Belediye Başkan Yardımcısı Sait kutlu, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün yanı sıra sivil toplum kuruluşu ve kamu kuruluşu temsilcileri katıldı.

Platform Sözcüsü Memur-Sen Adıyaman Temsilcisi Ali Deniz, başlatılan yardım kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün, kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmek, gönül köprülerimizi yeniden ve daha sağlam bir şekilde inşa etmek, sessiz çığlıkların sesi olmak adına başlatmış olduğumuz bu yardım kampanyamızı, kamuoyuna duyurmak için toplanmış bulunmaktayız. Bizler Adıyaman'ın emekçileri, üreticileri, esnafları, çiftçileri ve çalışanları olarak insanlığın lime lime doğrandığı, hümanizma havarilerinin üç maymunu oynadığı, ümmetin can damarı Halep'in alçak, onursuz ve zalim Esed'in, DAEŞ'in PYD'nin, Rusya'nın ve işbirlikçilerinin saldırı ve bombardımanıyla yok edildiği bu günlerde kadim medeniyetin İstanbul'dan ve Kahire'den sonraki üçüncü büyük şehri olan ve büyük komutan Halit bin Velid'in yadigarı Halep'e sahip çıkacağımızı tüm dünyaya duyurmak için buradayız.

Halep'i bırakıp gitmeyen, vatanını savunan insanlar bu gün hem rejim, hem PYD, hem DAEŞ, hem de Suriye'nin üzerinde büyük hesapları olan küresel güçler ile ayrı ayrı mücadele etmek durumunda kalıyor. 300 bin insan, bugün maalesef 30 kilometrelik alana sıkışıp kalmış durumda.

Halep, her karışında ecdadın ayak izlerinin ve eserlerinin olduğu bir yadigardır. Halep candır, Halep Şanlıurfa'dır, Gaziantep'tir, Kilis'tir, Halep Adıyaman'dır. Halep acımız ve gözyaşımız, Halep utancımız, Halep vicdan yaramızdır.

Adıyaman Sivil Toplum Platformu olarak diyoruz ki, elimizde kalan son çeyrek pulumuza kadar, varımızla, yoğumuzla ve tüm gücümüzle Halep'e sahip çıkacağız. Herkes şunu bilsin ki; Halep direnecek, Halep diriltecek ve Halep, Halep kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Adıyaman kamuoyunu Adıyaman'dan Halep'e yol Açın konulu yardım kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Suriyelilere Türkiye'nin sahip çıktığını vurgulayarak, "Bu kampanyayı başlattıkları için sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Suriye'de savaştan kaçan kardeşlerimize ülkemiz sahip çıkıyor. Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 2011 yılından itibaren yaklaşık 3 milyon Suriyeli kardeşimize sahip çıkıyoruz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu ise konuşmasında, "Mazlum Müslüman kardeşlerimize ensar olmak yolundayız ve bu vazifeyi yerine getirmenin gayretindeyiz. Sadece buraya gelen kardeşlerimize değil, ülkelerinde kalan mazlumlara da el uzatmak durumundayız. 2011 yılından beri çok sıklıkla oradaki acıları paylaşmanın gayretindeyiz. Halep'te ki olay içler acısıdır. Huzur ve barış kenti olan Adıyaman'dan Halep'e yol açmak istiyoruz" dedi.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü konuşmasında, "İnşallah kalbimizle, bedenimizle, malımızla, canımızla, yardımlarımızla onların yanında olduğumuzu bu kampanya ile inşallah göstereceğiz. Her gün Müslümanların kanı akıtıyor. Bu hadiseler Müslümanın Müslümandan başka dostunun olmadığıdır. Herkes bir şey söylüyor ama kimse bir şey yapmıyor. Bizler Müslüman olarak diğer Müslümanlara yardım etmeliyiz" dedi.

Adıyaman’dan Halep’e yol açılıyor

Adıyaman’dan Halep’e yol açılıyor

Adıyaman’dan Halep’e yol açılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber