Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 15:53 Yorum: 0

Adıyaman’ın ilk çocuk derneği kuruldu

Adıyaman'da Çocuk Hakları Komitesine üye olan çocuklar tarafından Adıyaman Çocuk Hakları Derneği kuruldu.

Adıyaman’ın ilk çocuk derneği kuruldu

Adıyaman'da Çocuk Hakları Komitesine üye olan çocuklar tarafından Adıyaman Çocuk Hakları Derneği kuruldu.

Adıyaman Çocuk Hakları Derneği'nin kurulumu için Dernekler İl Müdürlüğüne resmi başvuru yapıldı. Çocuk Hakları Derneği kurucu üyeleri, Adıyaman Dernekler İl Müdürlüğüne dernek tüzüğü ve diğer belgeler ile resmi başvuruda bulunarak, Adıyaman Çocuk Hakları Derneğinin onaylanması için talepte bulundu.

Adıyaman Dernekler İl Müdürü Mehmet Oğuz'a dernek belgelerini teslim eden çocuklara, derneğin kuruluş alındı belgesini teslim etti.

Adıyaman Çocuk Hakları Derneği geçici yönetim kurulu, Mehmet Can Yılmaz (Başkan), Beyzanur Erşahin (Başkan Yardımcısı), Gamzegül Şirik (Sekreter), Gülbahar Özer (Sayman), Bilge Şinlik (Üye) , Yusuf Fırat (Üye) ve Hakan Selim Akgün (Üye) tarafından oluşturuldu.

Adıyaman Çocuk Hakları Derneği Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can Yılmaz, "Çocukların toplum içinde her türlü platformda haklarının savunucusu olmak ve sivil toplum örgütleri içerisinde çocukların da etkin bir şekilde faaliyetlerini devam ettirebilmek için derneği kurduk. Bizler çocuk hakları savunucuları olarak 0-18 yaş arası her çocuğun eşit ve vazgeçilmez haklara sahip olduğunu ve bu hakların tüm kesimlerce etkin bir şekilde uygulanabilmesi için bir aradayız. Bizim gibi düşünen bizimle beraber gönüllü çalışmalarımıza katılmak isteyen 12-18 yaş arası tüm çocukları derneğimize üye olmaya ve gönüllü çalışmalarımıza bekliyoruz. Dernek Kurma çalışmalarında bizlere yardımcı olan ve her zaman yanımızda olan Çocuk Hakları Yetişkin Temsilcimiz Zeynel Abidin Şenlik'e teşekkür ederiz" dedi.

Adıyaman’ın ilk çocuk derneği kuruldu

Adıyaman’ın ilk çocuk derneği kuruldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber