Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Mayıs 2022 - 17:24 Yorum: 0

Adıyaman’ın tanıtımı için NFT teknolojisinden yararlanılıyor

Adıyaman Belediyesi NFT teknolojisine dahil olarak, Adıyaman'ın birbirinden önemli değerlerini blok zincirine ekledi.

Adıyaman’ın tanıtımı için NFT teknolojisinden yararlanılıyor

Adıyaman Belediyesi NFT teknolojisine dahil olarak, Adıyaman'ın birbirinden önemli değerlerini blok zincirine ekledi.

Adıyaman'da belediye hizmetlerini daha hızlı yürütmek ve kolaylaştırmak amacıyla birbirinden önemli teknolojik uygulamaları ardı ardına hayata geçirerek e-belediyecilikte önemli işlere imza atan Adıyaman Belediyesi, şimdi de NFT "Non Fungible Token" yani Türkçe'de "değiştirilemez token" olarak bilinen teknolojiye dahil olan ilk kamu kurumlarından bir tanesi olma özelliğine sahip oldu.

NFT sisteme geçen Adıyaman Belediyesi'nin Bilgi İşlem Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlükleri ortak bir çalışmaya imza atarak, Adıyaman'ın önemli değerlerini blok zincirine dahil etti.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İskender Korkut ile Bilgi İşlem Müdürü Aşkın Karaaslan tarafından kendisine takdim edilen yeni uygulama hakkında bilgi veren Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, "Göreve geldiğimizde daha kurumsal ve teknolojiden daha çok yararlanan bir belediye hedefimiz vardı. Bu hedef doğrultusunda arkadaşlarımız önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bunlardan sonuncusu da dünyada yeni yeni tanınmaya başlanan NFT sistemi oldu. Bilgi işlem müdürlüğümüz ile basın yayın ve halkla ilişkiler müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen ortak çalışmalar sayesinde ilimizin önemli değerleri dijital bir sanat eserine dönüştürüldü. Bu çerçevede içinde Nemrut Dağı ve Karakuş Tepesi gibi tarihi değerlerimiz ile çiğköfte gibi dünyanın tattığı lezzetlerimizin de aralarında bulunduğu 30'a yakın değerimiz sisteme kaydedildi. Bu eserleri bundan sonra üst düzey misafirlerimize NFT olarak hediye edilebileceğiz. Bu çalışmada emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber