Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 04 Mart 2015 - 12:13 Yorum: 0

Adıyla anılan dördüncü hareket peşinde

Cimnastikte kendi adıyla anılan 3 hareketi bulunan Ferhat Arıcan:

Adıyla anılan dördüncü hareket peşinde

İZMİR (AA) - Çin'deki Dünya Şampiyonası’nda yeni hareketini başarıyla tamamlayarak "dünyada 3 harekete sahip ilk sporcu" unvanını elde eden milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, "Dördüncü hareket için bir çalışmamız, bir hazırlığımız var" dedi.

Arıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılının olimpiyat kotasını alması için çok önemli olduğunu, bunun için ilk olarak Moskova'da kamp yaptıklarını belirtti.

Moskova'nın cimnastiğin en iyi olduğu yerler arasında bulunduğunu kaydeden Arıcan, şöyle konuştu:

"Olimpiyat kotası için Glasgow'daki şampiyonaya hazırlanıyoruz. 2016'daki Rio olimpiyatları için hedef sadece gitmek değil aynı zamanda madalya almak. 2015'teki yarışmada daha önceki performansımı sürdürürsem kotayı alırım. Çok çalışıyoruz, Glasgow'dan önce Avrupa Şampiyonası ve Avrupa Oyunları da var, bunlar da olimpiyat öncesinde iyi bir hazırlık olacak."

- 4. hareket yolda

Arıcan, cimnastikte yapılmayan hareketleri sergilediklerinde dünya literatürüne geçtiklerini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim de 3 hareketim var, bu alanda Türkiye'de tek sporcuyum. Bu yüzden mutluyum ama şimdiki hedefim hareket çıkarmaktan çok madalya kazanmak. 2015 yılındaki kota yarışmamız en önemli yarışmamız, burada madalya alarak Rio'ya gitmek istiyoruz. Üçüncü hareket çıkmadan önce bir sürpriz olacağını, 3. hareketi çalıştığımızı söylemiştim. Şimdi de dördüncü hareket için bir çalışmamız, bir hazırlığımız var. Bunu zaman gösterecek, çalışmalarımıza bağlı ama kafamızda böyle bir şey var."

- Cimnastikteki başarılar 

Cimnastikte yeni federasyon başkanı Suat Çelen'le bir ivme kazanıldığını bildiren Arıcan, şöyle konuştu:

"Hem başarı hem tesis hem de çalışma ortamı anlamında cimnastik büyük bir ivme kazandı, bunun meyvelerini almaya başladık. Başarılarımızla, altyapıdan gelen oyuncularımızla ileride olimpiyatlara takım olarak gitme hedeflerimizi koymaya başladık. Geçen sene dünya şampiyonasında elde ettiğimiz takım puanı tarihimizdeki en yüksek takım puanıydı. Bu cimnastiğin gelişiminin bir kanıtı."

- Antrenör Reyhan Karanlık

Ferhat Arıcan'ın antrenörü Reyhan Karanlık ise bu yıl çok yoğun bir takvime sahip olduklarını ifade ederek, süreci en iyi şekilde değerlendirip Glasgow'da olimpiyat barajını geçmek istediklerini söyledi.

2013'te de benzer bir tempo yaşadıklarını ve o yıl 2 madalya kazandıklarını hatırlatan Karanlık, şunları kaydetti:

"Umarım bu sene daha başarılı bir sezon geçireceğiz. Sonucu hayırlı olacak inşallah. Arıcan bir markadır, Arıcan dedikten sonra herkes yeni bir şey arayacak. Biz de yeni bir şey ekleriz, bunun yanında inşallah dördüncü Arıcan da devreye girer, madalyanın yanında süs olabilir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber