Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 12:28 Yorum: 0

Adli yıl açılışı gerçekleştirildi

Adıyaman Barosu ve Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2016 yılı adli yıl açılış töreni düzenlendi.

Adli yıl açılışı gerçekleştirildi

Adıyaman Barosu ve Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2016 yılı adli yıl açılış töreni düzenlendi.

Adıyaman Adliye Sarayı salonunda gerçekleştirilen 2016 yılı adli açılışına iddia ve savunma makamından çok sayıda kişi katıldı. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adıyaman Baro Başkanı Hasan Demir, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Yener, İdare Mahkemesi Başkanı Alper Ergüder, hakim, savcı ve avukatlar açılışa katıldı.

Açılışta konuşan Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, yeni adli yılın herkese hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, "İnşallah adaletin hızlı, etkin ve adil bir şekilde var gücümüzle hakimler, savcılar, adli personel, tüm halkımızla adaleti tesisi konusunda çalışacağız. Adalet sadece adalet saraylarında tesis edilmiyor. Hüküm altına alınan metinlerden oluşan bir şey değildir. Adalet toplumun her aşamasında her bireyin içine sindirip, üzerinde çalışması kafa yorması, bir şeyler üretmesi gereken bir süreçtir. Tekrardan bu süreçlerde görev alacak herkese başarılar diliyorum" dedi.

Adıyaman Baro Başkanı Hasan Demir, hukukun üstünlüğü ve yeni anayasa vurgusu yaptı.

Hasan Demir, "Demokraside, hukuk, adalet süzgecinden, devlet de adil hukuk süzgeçinden geçirilir. Elde edilen devlet, hukukun üstünlüğünü benimsemiş devlettir. Hukukun amacı, adaletsizliği önlemektir. Hukuk karşısında herkes eşittir. Her görüş, her inanç hukukun egemenliği altında birlikte yan yana yaşar, demokratça tartışarak yarışır ve gelişir. Adalet mülkün, savunma ise adaletin temelidir.

Türkiye, bu ilkeler çerçevesinde kendini yeniden gözden geçirmeli, hain FETÖ terör örgütü soruşturmalarının hemen ardından her türlü ideolojiden olabildiğince arındırılmış, demokratik hukuk devletin temelini oluşturacak, 79 milyon vatandaşımızı kucaklayacak çağdaş anayasayı yürürlüğe koymayı gündemine almalıdır. Yenikapı uzlaşması ile ülkede sağlanan hoşgörü ortamını fırsat bilerek yapılacak anayasanın yargı bölümünde avukatlık mesleğinin ve baronun yer alması zorunludur" dedi.

Adli yıl açılışı gerçekleştirildi

Adli yıl açılışı gerçekleştirildi

Adli yıl açılışı gerçekleştirildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber