Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mayıs 2016 - 09:28 Yorum: 0

ADÜ MEB Yurt Dışı Burs Programı Çalıştayı’nda Temsil Edildi

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü'nce 3-4 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen...

ADÜ MEB Yurt Dışı Burs Programı Çalıştayı’nda Temsil Edildi

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü'nce 3-4 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen "MEB Yurt Dışı Burs Programı Çalıştayı'na Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ni (ADÜ) temsilen İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hicabi Arslan katıldı.

Çalıştayda davetli devlet üniversitelerinin yanı sıra YÖK, ÖSYM, Maliye Bakanlığı, MEB, Milli Savunma Bakanlığı, TPAO, TÜBİTAK, TÜİK, Devlet Personel Başkanlığı başta olmak üzere kamu kurumlarını temsilen öğretim üyeleri ve üst düzey bürokratlar da hazır bulundular.

Çalıştayda açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in yanı sıra diğer ilgili Müsteşar Yardımcıları, Genel Müdürler ve Daire Başkanları da görüşlerini ve konu ile ilgili gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. MEB yetkililerince oluşturulan 4 komisyon halinde 2 gün boyunca yapılan değerlendirme ve çalışmalara ADÜ adına da Yrd. Doç. Dr. Hicabi Arslan tarafından 3 başlık halinde yapılan katkı komisyon tarafından kabul görüp ve değerlendirmeye alındı.

Çalıştayın 2. gününde komisyonların çalışmaları bir değerlendirme raporu halinde MEB Müsteşar Yardımcısı A. Emre Bilgili tarafından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sunuldu. Bakan Avcı yaptığı teşekkür konuşmasında "Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda 5 yılda 5.000 öğrencimizi 1416 Sayılı Yasa uyarınca yurt dışı lisansüstü eğitime devlet bütçesi ile göndererek hedefe ulaştık. Ancak bu konudaki eksiklikleri ve boşlukları da bu çalıştay sayesinde tamamlayacağımıza inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Çalıştay katılımcılara "Katılım Belgesi" takdimi ve kokteyl ile sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber