Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 29 Ağustos 2016 - 00:48 Yorum: 0

Advocaat: “6 puan almamız gereken maçlarda 1 puan aldık”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, "6 puan almamız gereken maçlarda 1 puan aldık. Takımımızda kendisini geliştirmesi gereken çok oyuncu var" dedi.

Advocaat: “6 puan almamız gereken maçlarda 1 puan aldık”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, "6 puan almamız gereken maçlarda 1 puan aldık. Takımımızda kendisini geliştirmesi gereken çok oyuncu var" dedi.

Ligin 2. haftasında evinde Kayserispor ile 3-3 berabere kalarak puan kaybı yaşayan sarı-lacivertli takımda Teknik Direktör Dick Advocaat, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"11 kişiye karşı 10 kişiyle mücadele ettiler"

Deneyimli çalıştırıcı, "Hepimiz mutsuzuz ve üzgünüz çünkü iki maçta aldığımız sonuçlardan dolayı… 6 puan almamız gereken maçlarda 1 puan aldık. Orta sahada yaratıcı bir oyuncumuz yok. Orta sahada defansif oyuncular var gibi gözüküyor. Bu anlamda kadro dengesi iyi hale gelebilir. Oyuncularım gayret göstermediler diye suçlayamam 11 kişiye karşı 10 kişiyle mücadele ettiler. Oyuncularım gayret gösterdi ve mücadele etti. Ama gelişmeliyiz ve gelişeceğiz. İyi bir nokta var 10 günde oyuncularımı görme şansı bulduk. Fizik anlamında yapmamız gereken çok şey var" ifadelerini kullandı.

"Takımımızda kendisini geliştirmesi gereken çok oyuncu var"

Orta sahada lider oyuncunun olmamasına karşı Salih'in yedek kulübesinde oturma nedeninin sorulması üzerine Advocaat, "Size göre lider oyuncu; topu alacak dribbing yapacak oyuncu mudur; pas dağıtımı yapacak oyuncu mudur? Salih dribbing yapacak oyuncu, pas yapabilecek bir oyuncu değil. Gelecek vaat eden bir oyuncu yaşı da genç ama bana göre o dribling yapabilecek bir oyuncu. Bence herkes ne yapması gerektiğini bilmeli. Salih de bunun içerisinde; takımımızda kendisini geliştirmesi gereken çok oyuncu var" dedi.

"Doğru şekilde agresif oynamalıyız"

Simon Kajer'in gördüğü kırmızı kart ile alakalı ve takım içerisindeki rekabet ile ilgili konuşan Dick Advocaat, "Kadrodaki tüm oyuncular oynamak isterler. Takım içerisinde bununla alakalı ciddi rekabet var. Bana göre iki kırmızı kart da sarı olabilirdi. Topal'ın geçen haftaki de, Kjaer'in ki de. Doğru şekilde agresif oynamalıyız. Rakibi bu anlamda gerebilmeyi sağlayacak agresiflikle oynamalıyız. Bence Simon Kjaer'in bugün yaptığı buydu" açıklamalarında bulundu.

Frikiklere Stoch ve Kjaer

Kjaer'in frikik atmasının kendi fikri olduğunu dile getiren Hollandalı çalıştırıcı, "Evet benim kararımdı Kajer'in frikik atması. Onu idmanda izledim. Frikik konusunda Stoch ile onu seçtim" dedi.

Transfer konusu

"İlk tercihiniz kanat oyuncusu mu, 10 numara transferi mi?" şeklinde gelen soru üzerine Advocaat, "İkisini de tercih ederim. İkisine de ihtiyacımız var. Finansal anlamda sorunumuz var. Kiralama yoluna gitmeye çalışıyoruz. Bir kanat oyuncusu almamız önemli. Ama bir de orta sahaya oyuncu almalıyız. Yoksa bu şekilde devam edersek sistemi değiştirmek zorundayız" yanıtını verdi.

"Çok kolay goller yedik"

Fikstürün sıkışık olması kendileri açısından iyi olacağını vurgulayan Dick Advocaat, "Milli takıma gidecek oyuncular, döndüklerinde 2 gün izinli olacak. Diğer oyuncular özel program dahilinde çalışacak. Her oyuncunun fizik durumu kötü demiyorum ama maç içerisinde bazı oyuncuların fizik durumunun geliştiğini gördük. Bugün uzun süre 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldık oyuna da hakimdik ancak çok kolay goller yedik. Fizik konusunda hızlı bir şekilde değiştirmemiz gerekiyor ve bunu hızlı bir şekilde başaracağımıza inanıyorum. Milli maç programları bize yardımcı olmayacak ve 11-12 oyuncu gidecek ve burada olmayacak. Burada çalışmamız gereken bir dönemde onların olmaması iyi bir durum değil. Çünkü milli takımlarda da sert idmanlar yapılmıyor" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber