Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 18 Mart 2015 - 09:58 Yorum: 0

AESOB, Çanakkale Zaferi için program düzenledi

ANTALYA (AA) - Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından "100 yıllık destan Çanakkale" isimli program düzenledi.Kepez Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)...

AESOB, Çanakkale Zaferi için program düzenledi

ANTALYA (AA) - Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından "100 yıllık destan Çanakkale" isimli program düzenledi.

Kepez Belediyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Güzel Sanatlar Lisesi katkılarıyla Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nın sadece Türk tarihinin değil dünya tarihinin de en önemli savaşlarından olduğunu söyledi. Tuncer, Çanakkale Zaferi'nin Türk askerinin dünyayı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanı olduğunu kaydetti.

Çanakkale Savaşları boyunca bütün cephelerde yapılan çarpışmalarda Türk askerlerinin gösterdiği kahramanlığı ve fedakarlığı anlatmanın mümkün olmadığını ifade eden Tuncer, "Esasen Çanakkale, inançla teknolojinin bir savaşıydı. Bu savaştan galip gelen inançtı" dedi.

AESOB Başkan Vekili Mehmet Ali Alkan da Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihinin askeri ve siyasi başarısı olmasından öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaratılış tarihi olduğunu belirtti. Türk milletinin tarih boyunca hür yaşamayı hayat felsefesi olarak benimsediğini dile getiren Alkan, "Türk milleti 18 Mart 1915'te inanılmaz bir zafere imza atarak kanıyla canıyla ve şerefiyle tarihin akışını değiştirmiştir" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından etkinlikte ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri okudukları şiirler ve söyledikleri türkülerle Çanakkale Zaferi'ni andı.

Programa, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber