Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 15:43 Yorum: 0

AFAD, Ahlat'ta seminer verdi

BİTLİS (AA) - Bitlis Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla, Ahlat ilçesinde senimer verdi.Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu'nda (YBO) düzenlenen seminerde, deprem...

AFAD, Ahlat'ta seminer verdi

BİTLİS (AA) - Bitlis Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla, Ahlat ilçesinde senimer verdi.

Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu'nda (YBO) düzenlenen seminerde, deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında alınması gereken önlemler anlatıldı.

Seminerde konuşan Deprem Şube Başkanı Mehmet Besim İlaslan, Bitlis'in ve Ahlat ilçesinin deprem kuşağında yer almasından dolayı riskli bir bölge olduğunu söyledi.

Bu nedenle binaların çok dikkatli ve sağlam yapılması gerektiğini ifade eden İlaslan, şöyle konuştu:

"Deprem olacaktır. Deprem öldürmez, sağlam olmayan bina öldürür. Evlerimizi depreme hazırlıklı olarak dizayn etmeliyiz. Gereksiz ve fazla eşyayla doldurmamalıyız. Dolapları ve özellikle kapı önlerindeki ayakkabılık ve portmanto gibi dolapları duvara sabitlemeliyiz. Kendimizi ve ailemizi bu gibi doğal afetlere hazırlamalıyız. Aile afet acil durum planı çıkartmalıyız."

Jeoloji Yüksek Mühendisi Ali Engin Göksu ise AFAD Başkanlığınca yürütülen Ulusal Deprem Planı (USDEP) ve Türkiye Afet Müdahele Planı'nı (TAMP) anlattı.

Göksu, "Artık kriz yönetiminden, risk yönetim şekline geçiyoruz. Her bireyin kendi sorumluluklarını yerine getirmesi ve bu sorumlulukları öğrenmesi gerekiyor" dedi.

Seminere, ilçedeki tüm kurumlardan personeller katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber