Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Ağustos 2016 - 10:33 Yorum: 0

AFAD-SEN’den Malazgirt Zaferi mesajı

Türkiye AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik, "Büyük komutan Alparslan'ın komutasında ulaşılan bu eşsiz zafer, Anadolu'nun...

AFAD-SEN’den Malazgirt Zaferi mesajı

Türkiye AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik, "Büyük komutan Alparslan'ın komutasında ulaşılan bu eşsiz zafer, Anadolu'nun fethinin yolunu açarken, bin yıllık tarihi süreci de başlatmıştır" dedi.

Türklerin Anadolu'ya girişini sağlayan Malazgirt Zaferi'nin 945. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, Malazgirt Zaferi'nin sonuçları itibariyle İslam ve dünya tarihine yön veren bir dönüm noktası olduğunu ve Malazgirt Zaferi'nin Anadolu'nun kapılarını açmış olması sebebiyle tarihte özel bir yere sahip olduğunu belirtti. Adalet, hoşgörü, barış ve kardeşliği esas alan Malazgirt ruhunun, tarih boyunca aziz milletimizin ilham kaynağı olduğunu ifade eden Çelik, "Kurtuluş savaşımızda da aynı ruhla mücadele eden milletimiz, bu sayede tarihin akışına yön vermeye devam etmiştir. İnanıyorum ki aziz milletimiz, Malazgirt Zaferi'yle başlattığı medeniyet yürüyüşünü aynı azim ve kararlılıkla sürdürecek; birlik ve beraberliğimize, istikrar ve huzurumuza kasteden her türlü tehdidi bertaraf edecektir. Malazgirt Savaşı'yla bu topraklar üzerinde bütün dünyanın hayranlıkla andığı bir hoşgörü medeniyeti kurulmuştur. Büyük komutan Alparslan'ın komutasında ulaşılan bu eşsiz zafer, Anadolu'nun fethinin yolunu açarken, bin yıllık tarihi süreci de başlatmıştır. Malazgirt Zaferi'nin ardından Anadolu, büyük bir medeniyetin doğmasına, köklü bir devlet geleneğinin ve idare anlayışının oluşmasına ev sahipliği yapmıştır. Bugün bu köklü mirasın temsilcisi olarak, büyük bir özgüven içerisinde, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızdan aldığımız güçle ülkemizi her alanda geliştirmek gayreti içindeyiz. Tarihimiz, zengin kültür hazinemiz, bin yıldır titizlikle yaşattığımız değerlerimiz; bu yolda bizlere güç ve güven vermeye devam edecektir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber