Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 18 Aralık 2017 - 13:58 Yorum: 0

AFAD ve Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği öğrencileri bilgilendirdi

AFAD Kayseri İl Müdürlüğü ile Türkuaz Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği, Şehit Nuri Aydın Sağır Anadolu Lisesi öğrencilerini deprem, arama...

AFAD ve Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği öğrencileri bilgilendirdi

AFAD Kayseri İl Müdürlüğü ile Türkuaz Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği, Şehit Nuri Aydın Sağır Anadolu Lisesi öğrencilerini deprem, arama ve kurtarma konularında bilgilendirdi.

AFAD Kayseri İl Müdürlüğü personeli ile Türkuaz Doğa sporları Arama ve Kurtarma Derneği Talas ilçesinde bulunan Şehit Nuri Aydın Sağır Anadolu Lisesi öğrencilerine "Kariyer Günleri" kapsamında eğitim semineri verdi. Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde ilk olarak AFAD Kayseri İl Müdürlüğü Müdahale Şube Müdürü Hasan Say, AFAD ve çalışmaları, deprem öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Say ayrıca öğrencilerin merak ettiği konuları da yanıtladı. Kariyer Günleri'nin ikinci bölümünde ise Türkuaz Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Mehmet Eskitaş, dernek faaliyetleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Eskitaş, "Ekibimiz, su altında kriminal iz, değişen suç aletleri takibi yapabilirler. Aynı anda akarsuda arama, kurtarma yapabilirler. Su altında arama ve kurtarma yapabilmek için inanın sizden daha çok çalışıyorlar. Nasıl avukat, hukukçu olmak için sözel ağırlık yaparken, mühendis olmak için matematik ağırlık yaparken, bir arama kurtarmada da akademik eğitimini almış olmanız gerekiyor. Türkuaz Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği Türkiye'nin ilk su altı ve arama kurtarma birimidir. Bu bilinç şimdiye kadar yüzlerce hayata dokunmuştur. Bu bilinç yüzlerce insanın hayatını kurtarmıştır. Çok insanın hayatı ile ilgili kararlar vermiştir. Eğer sizler kariyer gelişiminizde gerçekten bir insanın hayatını kurtarmak istiyorsanız, o zaman sizlerle görüşelim" ifadelerini kullandı.

"Bir insanın hayatını kurtarmak için kendi hayatınızı riske atarsınız"

Arama ve kurtarma görevi yapan görevlilerin bir insanın hayatını kurtarmak için kendi hayatlarını riske attıklarını ifade eden Eskitaş, öğrencilere "Yaptığınız işte en iyisi olun" diyerek nasihatlerde bulundu. Mutlaka profesyonel işlerinin yanında topluma faydalı işlerle de uğraşılması gerektiğinin altını çizen Eskitaş, "Bir insanın hayatını kurtarmak için ne gerekir? En önemli şey karşılığında kendi hayatınızı koyarsınız. Bir insanın kurtarmanın bedeli kendi hayatınızı riske etmektir. AFAD'daki ağabeyleriniz o kadar enkazlarının altına giriyorlar. Bir insanı kurtarmak için 17 saat kazı kazıyorlar. Buradaki ağabeyleriniz suya uçmuş arabaların içindeki insanları almak için akarsuya girip, dalıp o akarsudan insanları kurtarıyorlar. Bir insan hayatının karşılık değeri yoktur. İnsan hayatının parasal karşılığı yoktur. Daha çok empati manevi ve ruhani, inanmışlık gibi şeylerle olur. Eğer inanırsanız, başaramayacağınız şey yoktur. Başarının temeli inanmaktır. İlk önce inanacaksınız. Bu meslekte bu kadar süre kalmamın sebebi hiç "bu işi başarabilir miyim" diye düşünmedim. Hep en iyisi nasıl olabilir diye kendime sordum. Yaptığınız işte en iyisi olun, en iyisi olunca başarı sizi takip eder. Ne yaparsanız yapın profesyonel işinizin karşılığında bir maddi gelir elde edersiniz. Topluma faydalı olabilecek bir şey yapmanız lazımdır. Bir iyilik yapmanız lazımdır. Bu yaşlı bir insana bakımda olabilir, bu bir koruyucu aile de olabilir, bu bir arama kurtarma hizmeti de olabilir. Hayat sadece okul, ders, iş kazanmak, aile kurmaktan ibaret değildir. Hayat topluma faydalı olmaktan ibarettir. Biz kendimize "bu topluma nasıl faydalı oluruz" sorusunu sormamız lazımdır" diye konuştu.

Öte yandan Şehit Nuri Aydın Sağır Anadolu Lisesi öğrencileri, AFAD Arama Kurtarma Köpeği "Leon'a da büyük ilgi gösterdi.

AFAD ve Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği öğrencileri bilgilendirdi

AFAD ve Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği öğrencileri bilgilendirdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber