Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 14 Ekim 2016 - 14:58 Yorum: 0

Afganistan’da nitelikli iş gücüne destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Belh Vilayeti Mezar-i Şerif İli Türkmenler İslami Birleşik Şurası tarafından düzenlenen...

Afganistan’da nitelikli iş gücüne destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Belh Vilayeti Mezar-i Şerif İli Türkmenler İslami Birleşik Şurası tarafından düzenlenen Türkçe ve Meslek Edindirme Kurslarını tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.

Afganistan genelinde özellikle eğitim alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından düzenlenen Türkçe ve Meslek Edindirme Kurslarını tamamlayan öğrenciler sertifikalarına kavuştu.

Öğrencilerin hazırlayıp sunduğu etkinliklerle renklenen törene Belh Vilayeti Eğitim Müdürü Mevlevi Abdulaziz Aziz, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatör Yardımcısı Kenan Yıldırım, Belh Vilayeti Türkmenler İslami Şurasının Başkanı Azizullah Sadık, öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra veliler ve davetliler de katıldı. Törende 15 Temmuz Şehitleri yad edilerek Kuran-ı Kerim okundu ve her iki ülkenin milli marşları öğrenciler tarafından söylendi.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatör Yardımcısı Kenan Yıldırım, kurs ve meslek edindirme faaliyetlerin Cevizcan, Sarıpul, Belh Vilayetlerinde devam ettiğini, kursların kuzey vilayetlerinin tamamında açılması için çalıştıklarını söyledi.

Altı ay süren eğitim sonunda yak 100 öğrenciye Beyaz Eşya Tamiri, Türkçe, Bilgisayar ve Dikiş-Nakış kurslarını başarıyla bitirenlere sertifika takdim edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber