Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 02 Aralık 2020 - 11:08 Yorum: 0

Afganistan’da su kuyusu sevinci

Afganistan'da Simavlı hayırseverler tarafından açılan temiz su kuyusu, vatandaşlar ve özellikle su taşıyan çocuklar tarafından sevinçle karşılandığı...

Afganistan’da su kuyusu sevinci

Afganistan'da Simavlı hayırseverler tarafından açılan temiz su kuyusu, vatandaşlar ve özellikle su taşıyan çocuklar tarafından sevinçle karşılandığı bildirildi.

Kütahya'nın Simav ilçesindeki hayırseverler tarafından, Afganistan'ın Kunduz şehrindeki 500 kişinin yaşadığı Mulla Rustam Mahallesi'nde, dakikada 30 litre su verimliliği olan "Kütahya-Simav 3 Su Kuyusu" adıyla, temiz su kuyusu açıldı. 120 hanelik mahallenin en yakın su kuyusuna uzaklığı 500 metre olduğu belirtildi. Artezyen sondajıyla, içme ve sulama amacıyla açılan kuyunun başında toplanan mahallenin çocukları, suya kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Yardım dernekleri aracılığı ile Afganistan'ın kurak bölgelerine su kuyusu daha açmak için, Simavlı hayırseverin yardımlarının devam ettiği belirtiliyor.

Afganistan’da su kuyusu sevinci

Afganistan’da su kuyusu sevinci

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber