Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Şubat 2015 - 18:23 Yorum: 0

Afganistan'da Türk askerlerinin bulunduğu araca saldırı

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bombalı saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Afganistan'da Türk askerlerinin bulunduğu araca saldırı

SAMSUN (AA) - Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca yapılan bombalı saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül'ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yazıcı'ya, şehidin Adalet Mahallesi’ndeki evine yaptığı ziyarette AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel eşlik etti.

Yazıcı, şehidin babası Hüseyin, annesi Döndü, eşi Nurgül Şengül ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Allah gani gani rahmet eylesin. Allah sabırlar versin" dedi.

Şehidin babası Hüseyin Şengül ise cenaze törenine katılanlara ve taziyeye gelenlere teşekkür etti.

- "Bu sene 'gitme' dedim ama gitti"

"O tek benim evladım değil Türkiye'nin ve dünyanın evladı o. Benim evladım cennetlik oldu" diyen baba Şengül, şunları kaydetti:

"Şehitlik mertebesine erdi. Her babaya, anneye nasip olmaz. Kimisi gidiyor 'şehit olacağım' diye ama olamıyor. O her zaman diyordu 'Baba ben şehit olacağım' diye. 'Oğlum ne şehidi' derdim ona. Doğubayazıt'ta 4 sene görev yaptı. Kurşunlar kulağından geçti, kurtardı. Bir tek ayağı kırıldı. Bu sene 'gitme' dedim ama gitti. 'Baba gideceğim, devlet bana bu ödülü vermiş' dedi. Sabah mezarına ziyaretine gittik. Duamızı yaptık."

Şehit babasının sözleri üzerine Yazıcı, "Vallahi sizleri böyle metin görmek bizi gururlandırıyor" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber