Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Eylül 2016 - 12:48 Yorum: 0

Afyonkarahisar Defterdarlığından “bazı alacakların yeniden yapılandırılması” ile ilgili açıklam

Afyonkarahisar Defterdarlığından "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına" 6736 sayılı kanunla ilişkin bir açıklama yapılarak kanundan yararlanmak...

Afyonkarahisar Defterdarlığından “bazı alacakların yeniden yapılandırılması” ile ilgili açıklam

Afyonkarahisar Defterdarlığından "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına" 6736 sayılı kanunla ilişkin bir açıklama yapılarak kanundan yararlanmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları istendi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, yasa ile birlikte vatandaşların kamuya olan borç yükü azaltılmasının hedeflendiği belirtildi. Kamuya olan borçların taksitler halinde ödenebileceğinin vurgusunda bulunarak, vergi ihtilafları sonlandırılması ile birlikte mükelleflerin devam eden vergi incelemelerinin de kanundan yararlanılabilecekleri ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu kadar çeşitli alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden Kanunu vatandaşlarımıza anlatmak, azami seviyede yararlanılmasını sağlamak amacıyla gerekli tanıtım faaliyetleri başlatılmıştır. Defterdarlık olarak tüm personelimiz ile kanunu anlatmak ve uygulamak üzere hazır bulunuyoruz. Kapsama girip de "ben bu kanunu duymadım" diyen bir vatandaşımızın kalmasını istemiyoruz. Yapılandırma Kanunu kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiriyor. Vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların faizi Yİ-ÜFE oranında yanı üçte iki oranında azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapılıyor. Borcun peşin ödenmesi halinde tekrar indirim yapılıyor ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyor. Borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme imkanı veriyor. Taksitlere, bugün için uygulanan faizin çok altında bir oranda katsayı uygulanıyor.

Yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin, 31 Ekim 2016 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Başvurular bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden internet aracılığı ile yapılabilecek. Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden biri tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Peşin veya ilk taksit ödemelerinin Kasım 2016 ayında yapılması gerekiyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber