Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 13:43 Yorum: 0

Afyonkarahisar Kent Konseyi "Dede İni"nin restore edilip turizme kazandırılmasını istiyor

Afyonkarahisar Kent Konseyi Kültür-Sanat Çalışma Grubu, Hıdırlık Tepesi'ndeki tarihi Dede İni'nin restore edilerek turizme kazandırılması için öneri...

Afyonkarahisar Kent Konseyi 'Dede İni'nin restore edilip turizme kazandırılmasını istiyor

Afyonkarahisar Kent Konseyi Kültür-Sanat Çalışma Grubu, Hıdırlık Tepesi'ndeki tarihi Dede İni'nin restore edilerek turizme kazandırılması için öneri sundu.

Yapımı 1300'lü yıllara dayanan, Hz. Mevlana'nın 6. kuşak torunu Aba Puşi Bali Çelebi ve oğlu Mehmet Semai Çelebi'nin uzlete çekilerek çile çektiği Dede İni'ni gezen Kültür-Sanat Çalışma Grubu üyeleri, metruk halde olan tarihi yapının içler acısı durumu karşısında büyük üzüntü yaşadı. Mevlevilikte Konya'dan sonra önem sırasına göre ikinci sırada olan Afyonkarahisar'ın bu alandaki ününü de perçinleyen bu eserin, restore edilerek yeniden tarihe kazandırılmasını arzulayan Çalışma Grubu üyeleri, bu konuda Kent Konseyi Yürütme Kurulu'na öneri yazısı yazdı.

Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, "Tarihi Dede İni'nin ilimiz turizmine büyük katkı sağlayacağını düşünen Kültür-Sanat Çalışma Grubu, öncelikle tarihi yapının içinde ve çevresinde temizlik ve çevre düzenlemesi yapılmasını istiyor. Zaman zaman toprak kaymalarının oluşabildiği bölgede, tarihi yapıya zarar verecek toprak kaymalarının önüne geçecek tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Çalışma Grubu Üyeleri; ayrıca yeni yollar açılarak ve belirli noktalara yön ve tanıtım levhaları konularak ulaşımın kolaylaştırılabileceğini, bu sayede daha çok insanın bu önemli yapıyı ziyaret edebileceğini düşünüyor" denildi.

Afyonkarahisar Kent Konseyi "Dede İni"nin restore edilip turizme kazandırılmasını istiyor

Afyonkarahisar Kent Konseyi "Dede İni"nin restore edilip turizme kazandırılmasını istiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber