Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 04 Eylül 2016 - 17:38 Yorum: 0

Afyonkarahisar şehidini uğurladı

Hakkari Çukurca'da çıkan silahlı çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral memleketi Afyonkarahisar'da düzenlenen cenaze töreninin ardından...

Afyonkarahisar şehidini uğurladı

Hakkari Çukurca'da çıkan silahlı çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral memleketi Afyonkarahisar'da düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehit babası Ali Aral, PKK'lı teröristler için şu sözleri söyledi: "Bu itler duysunlar, bir tane Yunus şehit olduysa binlerce, on binlerce Yunus, Ali, Hasan ve Mehmet arkasında hazırdır."

Bölücü terör örgütü ile Çukurca'da önceki gün çıkan silahlı çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral için memleketi olan Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesinde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin naaşı öğlen saatlerinde askeri uçak ile Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na getirilirken, buradan karayoluyla kalabalık bir konvoy eşliğinde törenin düzenleneceği yere getirildi. 112 Acil Servis ambulansı ile getirilen şehidin naaşı tören öncesi helallik alınmak üzere baba evine getirildi. Şehidin annesi Kıymet, babası Ali, Kayseri'de vatani görevini yapan erkek kardeşi Harun Aral ile birlikte nişanlısı Sultan Çalışkan ve diğer aile üyeleri ambulansa tek tek binerek tabuta sarıldılar. Bu sırada baba Aral, aile üyelerini ağlamamaları ve metanetli olmaları konusunda uyardı. Ardından şehidin naaşı törenin yapılacağı belde meydanına götürüldü.

Diğer yandan, Taşoluk Belediyesi tarafından üzerinde Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale" isimli şiirinin ve şehidin fotoğrafının yer aldığı afişlerin bastırıldığı ve beldenin birçok noktası ile şehidin baba evine asıldığı görüldü.

"İtlere söyleyeceğim 3-5 kelime lafım olacak"

Cenaze töreni öncesi büyük bir metanet gösterdiği gözlenen acılı baba Ali Aral gazetecilere açıklamalarda bulunurken, oğlunun şehit olmasından dolayı üzüntülü ve gururlu olduğunu kaydetti. Baba Aral, "Bugünü düğün olarak kabul ediyorum. Allah nazarında hepiniz hoş geldiniz. Oğlum şehit oldu onurunu ve gururunu yaşıyorum. Ama itlere söyleyeceğim 3-5 kelime lafım olacak. Bu itler duysunlar, bir tane Yunus şehit olduysa binlerce on binlerce Yunus, Ali, Hasan ve Mehmet arkasında hazırdır bir oğlum daha asker benim. Gerekirse bende giderim. Canımı feda ederim bu vatan için bu vatanı bölemeyecekler mümkün değil, mümkün değil. Gerekirse 40 yaşın 50 yaşın üzerine seferberlik çıkarılsın vallahi billahi gönüllü giderim şu anda vallahi cepheye giderim. Ama bitsin artık benden sonra bir acı yaşanmasın" ifadelerini kullandı.

89 yaşındaki dede, şehit için gözyaşı döktü

Gerçekleştirilen cenaze törenine; Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, belediye başkanları, kurum müdürleri, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirilirken, Taşoluklu küçük çocuklar ise şehit ağabeylerini asker selamı vererek karşıladılar. Çocukların bu davranışı cenaze törenine katılanları duygulandırdı.

Cenaze töreni sırasında hemşehrisi Aral için gözyaşları döken 89 yaşındaki Ahmet Baygür isimli dedeyi ise Vali Yıldırım sakinleştirdi.

Şehit Aral'ın cenaze namazını İl Müftüsü Şükrü Kabukçu kıldırdı. Cenaze namazında Vali Yıldırım ve Milletvekili Özkaya baba Aral'ı yalnız bırakmadılar. Şehidin naaşı kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

Şehidin 15 Eylül'de düğünü olacaktı

Öte yandan, Şehit Aral'ın Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde, 15 Eylül'de dünya evine gireceği ve baba evinde tüm düğün hazırlıklarının tamamlandığı kaydedildi. 21 yaşında olduğu bildirilen Aral'ın 2015 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) Uzman Onbaşı olarak göreve başladığı ifade edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber