Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 05 Eylül 2016 - 14:28 Yorum: 0

Afyonkarahisar, Tendürek şehidini uğurladı

Van Çaldıran'da şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Şengül, memleketi Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Afyonkarahisar, Tendürek şehidini uğurladı

Van Çaldıran'da şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Şengül, memleketi Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde şehit ablasının al bayraklı tabuta sarılarak, "Kuzum bizi kimse yıldıramaz. Canım kardeşim ben seninle gurur duyuyorum. Canım kardeşim ölmedi" diye ağıt yakması herkesi kahretti.

Çaldıran'da bölücü terör örgütü üyeleri ile 2 Eylül'de yaşanan silahlı çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Şengül için Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Akkonak köyünde cenaze töreni gerçekleştirildi.

Şengül'ün naaşı askeri uçak ile Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığına getirildi. Ardından kısa bir süreliğine Afyonkarahisar devlet Hastanesi morguna götürülen şehidin naaşı daha sonra karayolu ile kalabalık bir konvoy eşliğinde törenin düzenleneceği Akkonak köyüne getirildi. Şehit Şengül'ü burada aile üyeleri ile birlikte köyün gençleri ellerinde Türk bayrakları, tekbir sesleri ve alkışlar arasında karşıladı. 112 Acil Servis ambulansı ile getirilen şehidin naaşı baba evinin önündeki katafalka konuldu. Bu sırada şehidin annesi Emine, babası Zeki, erkek kardeşi Göksel Şengül ile ablaları Zehra Soylu ve Müzeyyet Elibol sinir krizleri geçirdi. Helallik alınması sırasına şehidin ablası Zehre Soylu'nun tabuta sarılarak, "Kuzum bizi kimse yıldıramaz. Canım kardeşim ben seninle guru duyuyorum. Canım kardeşim ölmedi, ölmez kardeşim kardeşim. Ölmeyiz biz canım kardeşim, kardeşim kardeşim…" diye ağır yakması herkese hüzünlendirdi.

Şehidin erkek kardeşi acısını sessiz sessiz ağlayarak gösterdi

Gerçekleştirilen cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, belediye başkanları, kurum müdürleri, şehidin yakınları ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Cenaze töreni sırasından baba Şengül sinir krizleri geçirirken acılı babaya olay yerinde bulunan 112 Acil Servis görevlileri müdahale etti. Şehidin 20 yaşında olan ve önümüzdeki aylarda askere gideceği belirtilen erkek kardeşi Göksel Şengül, tabuta sarılan uzun süre sessizce ağladı. Küçük kardeş Şengül'ün koluna giren yakınları ise koluna girerek ona destek olmaya çalıştılar.

Törende daha sonra cenaze namazına geçildi. Bakan Erolu ve Parsak namazda baba Şengül'ün koluna girerek onu yalnız bırakmadılar.

Şehidin 7 aylık hamile olan eşi cenazeyi ambulans içerisinde takip etti

Cenaze töreni boyunca şehidin 7 aylık hamile eşi Merve Şengül ambulans içerisinde eşine karşı son görevini yerine getirdi. Sağlık görevlileri hamile olan şehit eşinin ambulanstan inmesine izin vermezken, kendisini sürekli olarak kontrol altında tuttular.

Şehit Şengül'ün cenaze namazını İl Müftüsü Şükrü Kabukçu kıldırdı. Cenaze törenin ardından şehidin naaşı bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşındıktan sonra cemaat tarafından alınarak köy mezarlığına kadar götürüldü.

Şehit Şengül, kılınan cenaze namazı sonrası köy mezarlığındaki şehitlikte defin edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber