Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:24 Yorum: 0

Afyonkarahisar Valiliği’nden “kış lastiği” uygulaması açıklaması

Afyonkarahisar Valiliği'nden, araçlarda zorunlu hale gelen "kış lastiği" uygulaması ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Afyonkarahisar Valiliği’nden “kış lastiği” uygulaması açıklaması

Afyonkarahisar Valiliği'nden, araçlarda zorunlu hale gelen "kış lastiği" uygulaması ile ilgili bir açıklama yapıldı.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında araçlara kış lastiği kullanmalarının zorunlu hale getirildiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlgili mevzuat ve genelge gereği, ilimizde kış mevsimi şartlarının ağırlığı, yoğun olan kar yağışları ve düşük hava sıcaklıklarından dolayı zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların yol tutuşlarını arttırmak ve kaymaya dayalı olası trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla, ilimiz sınırları dahilinde taşımacılıkta kullanılan araçlarda kış lastiği kullanılması valilik oluru ile zorunlu hale getirilmiştir.

İlimiz sınırları dahilinde taşımacılıkta kullanılan tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile ticari yolcu taşımacılığı yapan otomobillerin her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.

Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur. Kamyonet, minibüs ve ticari yolcu taşımacılığı yapan otomobillerin tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur.

Yapılan denetimlerde, kış lastiği kullanması zorunlu olduğu halde kullanmayan araç sahipleri için. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı idari para cezası karar tutanağı kullanılarak Yönetmelikte belirtilen miktarda idari para cezası karar tutanağı düzenlenerek ve bu araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine denetimle görevli olanlar tarafından izin verilecek ve bu husus idari para cezası karar tutanağı üzerinde belirtilecektir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber