Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık iddiası

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da devre tatil ve sağlık kulübü üyeliği yapan bir şirketin, "sözleşme cayma hakkı"nı kullanmak isteyen kişilerden usulsüz para alarak dolandırmaya...

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık iddiası

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da devre tatil ve sağlık kulübü üyeliği yapan bir şirketin, "sözleşme cayma hakkı"nı kullanmak isteyen kişilerden usulsüz para alarak dolandırmaya çalıştığı iddia edildi. 

Esnaf Cengiz Tüplek, yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'ın Ömer-Gecek Termal Bölgesinde faaliyet yürüten şirketlerden birinin devre tatil ve sağlık kulübü üyeliği edindiğini ve bunun karşılığında bir sözleşme imzaladıklarını anlattı. 

Sözleşmede yer alan cayma hakkını kullanmak için başvurduğu şirketin, kendisinden 500 lira para istediğini savunan Tüplek, durumu İl Hakem Heyetine bildirdiğini, söz konusu şirketin kendisini mağdur ettiğini söyledi.

Sözleşmede, "14 gün içinde hiçbir sebep göstermeksizin, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin yatırımcı, kiralayanın sözleşmede belirtilen adresine göndereceği iadeli taahhütlü cayma ihbarı ile cayma hakkını kullanarak sözleşmeden dönebilir" maddesinin yer aldığını aktaran Tüplek, bu maddenin işletilmediğini, zor duruma düşürüldüğünü ifade etti.

 Söz konusu şirketin bu uygulamasından dolayı başka kişilerin de mağdur olmasını istemediğini dile getiren Tüplek, gerekli yerlere de müracaatını yaptığını sözlerine ekledi.

Şirket yetkilileri ise konuya ilişkin bilgi vermek istemedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber