Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 11 Mart 2015 - 17:53 Yorum: 0

Afyonkarahisar'da hamile kadının ölümüyle ilgili dava

2013 yılında 2,5 aylık hamile eşini darbederek ölümüne yol açtığı öne sürülen sanığın, yargılanmasına devam edildi

Afyonkarahisar'da hamile kadının ölümüyle ilgili dava

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, 2013 yılında 2,5 aylık hamile eşini darbederek ölümüne neden olduğu öne sürülen sanığın, tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, maktul Özlem S'nin yakınları ve avukatları katıldı. 

Duruşma, Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporlar gelmediği için ertelendi.

Duruşmanın ardından, davaya müdahil olarak katılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile Özlem S'nin yakınları, Anıtpark'ta basın açıklaması yaparak, sanık A.S'nin tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi.

Platformun temsilcisi Fatma Kurt, davayı sonuna kadar takip edeceklerini belirterek, "Darp nedeniyle gerçekleşen bir ölümün davasına geldik. Özlem kardeşimiz hayatı boyunca şiddete maruz kalmış. Evlilik hayatı boyunca zaten fiziksel psikolojik ve maddi şiddete maruz kalmış bir kardeşimizdir. İlk rapor ölüm nedeni darp olarak gösterilirken, ikinci rapor ölüm nedeninin darp da dahil başka nedenlerle de olabileceğini gösterir durumda. Bu haldeyken sanığın tahliye edilmiş olmasını doğru bulmuyoruz. Özlem için bir an önce adalet sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Afyonkarahisar'a bağlı Susuz beldesinde 2 çocuk annesi Özlem S'nin (25), 22 Temmuz 2013'te kocası A.S. tarafından darp edildiği, daha sonra kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra yaşamını yitirdiği öne sürülmüştü. Olayın ardından gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan A.S'nin, bir süre sonra tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber