Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Türkiye 14 Ekim 2016 - 15:58 Yorum: 0

Afyonkarahisar’da “şifalı aşure” dağıtım töreninde izdiham

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen "şifalı aşure" dağıtım programında her yıl olduğu gibi bu yıl da yine izdiham yaşandı.

Afyonkarahisar’da “şifalı aşure” dağıtım töreninde izdiham

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen "şifalı aşure" dağıtım programında her yıl olduğu gibi bu yıl da yine izdiham yaşandı. Vatandaşlar, şifalı olduğuna inanılan aşureden almak için birbirleri ile yarışırken, bazıları kazandan kepçe ile aşure dahi yedi.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kentin abide şahsiyetlerinden Mevlana'nın torunu Sultan Divani Hazretleri'nin anılması amacıyla hazırlanan "Sultan Divani Anma ve Şifalı Aşure" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik Cuma namazına müteakip Türbe (Mevlana) Cami bahçesinde yapıldı. Etkinliğe Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte kent protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılışında konuşan Başkan Çoban, 1500 yıllardan bu yana bu güzel geleneğin devam ettiğini kaydetti. 40 kazanda başında 40 hafızın okuduğu hatimle pişirilen aşure geleneğinin devam ettiğini belirtti. Bu yıl da yine 40 hafızın kazanların başında olduğunu ve hatimlerle aşurenin pişirildiğini belirten Başkan Çoban, dağıtımında yine dualar eşliğinde olacağını dile getirdi.

Eline kap alan aşure almaya koşunca izdiham yaşandı

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen mehteran takımı konseri sonrasında aşure dağıtım programına geçildi. İlk aşureyi yine protokol üyeleri yaparken, dağıtımın başlamasının hemen sonrasında ise görevliler kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulundular. Ancak bazı vatandaşlar görevlilerin uyarılarına riayet etmeyince izdiham yaşandı. Ellerine aldıkları kaplara aşure doldurmak isteyen bazı vatandaşlar kazanlardan aşure doldurmak için adeta bir birleri ile yarıştılar.

İzdihamdan kameraları bu görüntüler yansıdı

İzdihamın yaşandığı dağıtım esnasında kameralara yansıyan bir görüntü ise "bu kadarı da olmaz" dedirtti. Yanında aşure götürmek için kabı olmayan yaşlı bir adam çözümü dağıtım yapılan kepçe ile aşureden yemekte buldu. Adamın bu halini görenler ise kendini gülmekten alıkoyamadı. Bazı vatandaşlar ise aşureyi kap yerine poşetlere doldurdukları gözlendi. Bir başka kadının ise kaşıkla kazanın dibinde kalan aşureyi sıyırması dikkatlerden kaçmadı.

Cami bahçesinde de yapılan dağıtım esnasında yine bilindik görüntüler yaşanırken, görevliler zaman zaman vatandaşların izdihamı nedeniyle dağıtımda yapmakta zorlandı. Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de durumu kontrol etmeye çalıştılar.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber