Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 27 Ağustos 2014 - 20:08 Yorum: 0

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlandı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalar, saygı duruşunda...

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü kutlandı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Afyonkarahisar'ın yöresel halk oyunlarının sergilendiği törende, uluslararası halk oyunları ekipleri de gösteri sundu. Renkli görüntülerin yer aldığı programda, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü de konser verdi.

Vatandaşların da ilgi gösterdiği kutlamada konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay, Sultan Alparslan'ın 1071'de Anadolu'yu fethe başladığı günden beri Türk topraklarının çok kahraman gördüğünü ifade etti.

Herkesin evinde, şehit ve gazi hikayelerinin bin yıldır bitmediğini aktaran Albay, şunları söyledi:

"Bizim başka milletler gibi sahte kahramanlara ihtiyacımız yok. Soykırım ve zalimliklerini bağımsızlık günü olarak kutladıkları sahte şovlara ihtiyacımız yok. Bizler vatanseverliği kitaplardan, propagandalardan, törenlerden öğrenmedik. Hepimizin evinde, duvarında şehit dedelerimizin, büyüklerimizin resimleri var. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda şehit olan dedelerimizin kabirleri her bayram, her arife, her kandilde bize bu vatanın kıymetini, millet olma şuurunu sessiz sedasız idrak ettiriyor. Ruhlarına okuduğumuz her Fatiha'da, her Yasin'de, onlara duyduğumuz şükran ve minnet yanında, bizim de gerektiğinde bu vatan için her türlü fedakarlığı yapacağımızı, adeta sürekli yenilenen bir misak gibi taşa toprağa fısıldıyoruz."

Şehit kanlarıyla sulanmış toprakların, her dönemde, gizli ya da açık her türlü ihaneti bertaraf ettiğine dikkati çeken Albay, askeri alanda verilen mücadele ve azmi bilen düşmanların, ne yazık ki çeşitli kisveler altında Türkiye üzerindeki hain emellerini, işbirlikçileri eliyle gerçekleştirmeye çalıştığını belirtti.

Kutlamalarda, şiir okundu, o döneme ait anılar paylaşıldı.

Törene, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Kaya, askeri erkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber