Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Mart 2015 - 17:18 GÜNCELLEME: 20 Aralık 2023 - 02:28 Yorum: 0

"Afyonkarahisar'ın Tektonik Yapısı ve Depremselliği" konferansı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da "Afyonkarahisar Tektonik Yapısı ve Depremselliği" konulu konferans düzenlendi.Afyonkarahisar Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Ulutürk, 1-7 Mart...

'Afyonkarahisar'ın Tektonik Yapısı ve Depremselliği' konferansı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da "Afyonkarahisar Tektonik Yapısı ve Depremselliği" konulu konferans düzenlendi.

Afyonkarahisar Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Ulutürk, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında termal bir otelde düzenlenen konferansta, 1995 Dinar, 2002 Sultandağı ve 1999 Gölcük depremlerinin ardından Afyonkarahisar’da yeni bir yapılanmanın gerçekleştiğini belirtti.

Afyonkarahisar İl AFAD Müdürlüğü çalışmalarının da anlatıldığı "Afyonkarahisar Tektonik Yapısı ve Depremselliği" konulu konferansta, konuşan Ulutürk, 2000 yılından bu zamana depreme yönelik daha çok üst yapının gözetiminin yapıldığını ifade etti. 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Çağlar Özkaymak da şunları söyledi:

"2002 yılındaki Sultandağı depreminde en çok hasar gören binaların özellikle ovaya doğru olan yerleşim alanlarında yani yer altı su seviyesinin daha yüksek olduğunu gördük ve bütün Türkiye'de olduğu gibi Afyonkarahisar bölgesinde de yeni yerleşimler ovaya doğru ilerliyor melasef hala devam ediyor."

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, "AFAD Arama Kurtarma Birliği sorumluluk alanı 7 il ama son zamanlarda artık Türkiye'de ihtiyaç duşulan her bölgeye göndermekteyiz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber